Cîțu vs. Orban. Radu Tudor dezvăluie susținătorii candidaților la președinția PNL

Florin Cîțu și Ludovic Orban / Captură video PNL, arhivă
Florin Cîțu și Ludovic Orban / Captură video PNL, arhivă

Jurnalistul Radu Tudor a dezvăluit cine sunt susținătorii celor doi contracandidați la președinția Partidului Național Liberal, Florin Cîțu și Ludovic Orban.

Într-o declarație făcută înainte de începerea Consiliului Național al PNL, Cîțu a anunțat că a luat decizia de a candida la șefia partidului. Astfel, premierul Florin Cîțu îl va contracandida pe Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președintele Camerei Deputaților. 

Jurnalistul Radu Tudor a spus într-un articol pe blogul său, radu-tudor.ro, de ce susținere de bucură cei doi candidați la președinția PNL. 

'Toți oamenii președintelui Iohannis din PNL îl susțin pe premierul Florin Cîțu la șefia partidului' - este titlul articolului publicat de jurnalistul Radu Tudor pe blogul său

Radu Tudor, despre cine îl susţine pe Orban

Ludovic Orban este susținut de un număr de 18 organizaţii, printre care Bucureşti, Hunedoara, Caraș-Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sector 1, Sector 2, sector 4, Sector 6. Acestea și-au anunțat deja public susţinerea pentru președintele Camerei Deputaților. 

De asemenea, conform celor scrise de Radu Tudor, la cele 18 filiale se mai adaugă filialele cu şefi interimari precum Dâmbovița, Slobozia, Ialomița sau Brăila, unde lucrurile se pot schimba oricând. 

Cu toate acestea, mai mulți lideri puternici, precum Emil Boc, îl susțin pe Cîțu.

Radu Tudor, despre cine îl susţine pe Cîţu

Alte 11 organizaţii s-au poziționat deja cu susținerea pentru premierul Florin Cîțu: Cluj, Bihor, Sibiu, Sălaj, Arad, Alba, Suceava, Giurgiu, Gorj, Timiș și Constanța.

Radu Tudor mai notează că pare că Florin Cîțu are și susținerea lui Klaus Iohannis, dat fiind faptul că Ludovic Orban nu a mai fost chemat la ședințe la Palatul Cotroceni, iar premierul apare alături de el în acțiuni.

'PS. Toți oamenii președintelui Iohannis din PNL îl sustin pe Florin Cîțu la șefia partidului și au fost în prima linie la evenimentul lansării – Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Robert Sighiartău, Cristian Bușoi, Hubert Thuma, Vergil Chițac, Emil Boc și alții', subliniază în încheiere jurnalistul Radu Tudor.

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit azi, principalele puncte pe ordinea de zi fiind stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Premierul Florin Cîțu: Vă spun direct de ce vreau să candidez

„Fac acest anunț important pentru partid, România și pentru mine.  Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc celor care au crezut în mine. În octombrie 2016 am hotârât să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL”, a declarat Florin Cîțu.

„Vă spun direct de ce vreau să candidez”, a precizat Cîțu, înainte de a spune că PNL are nevoie de un suflu nou.

Ce spunea Orban despre 'posibila candidatură' a lui Cîțu

Ieri, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a făcut o scurtă declarație despre 'posibila candidatură' a premierului Florin Cîțu.

'Florin Cîțu este premierul susținut de PNL. Suntem o echipă, este adevărat că există această variantă, posibilitate ca domnul Cîțu să-și depună candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Asta este decizia dânsului, eu nu-mi permit să comentez.

Mi-am anunțat candidatura și îmi fac campanie pozitivă, convingându-i pe colegii mei de partid că am o viziune și un proiect foarte serios atât pentru PNL, cât și pentru România. Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca, peste tot unde avem competiție, candidații să facă o companie pozitivă, bazată pe proiecte, obiective, și mai puțin bazată pe atacuri', spunea Ludovic Orban, sâmbătă, 29 mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel