Cîţu, semnal de alarmă: România s-a împrumutat joi la cea mai MARE dobândă din ianuarie 2013 şi până astăzi

Cîţu, semnal de alarmă: România s-a împrumutat joi la cea mai MARE dobândă din ianuarie 2013 şi până astăzi / Foto: Pixabay, de Tumisu
Cîţu, semnal de alarmă: România s-a împrumutat joi la cea mai MARE dobândă din ianuarie 2013 şi până astăzi / Foto: Pixabay, de Tumisu

Florin Cîțu avertizează că România s-a împrumutat joi la cea mai mare dobândă din ianuarie 2013 şi până astăzi.

România s-a împrumutat joi la cea mai mare dobândă din ianuarie 2013 şi până astăzi, susține președintele Senatului, Florin Cîțu.

"Atenţie la economie! Fără economie puternică suntem vulnerabili. România s-a împrumutat ieri la 6,09%, cea mai mare dobândă din 24.01.2013 şi până astăzi", a scris Cîţu vineri pe Instagram, scrie News.ro.

Florin Cîțu a susţinut și anterior că există o creştere a costului la care se împrumută statul român.

VEZI ȘI: Câciu, replică pentru Cîțu: Nu a lăsat un deficit de 4%, ci de 4,7%

Florin Cîțu: Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia ACUM. Este imperativ pentru siguranţa noastră

În plus, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, susţine că regimul actual al Rusiei, cu o economie funcţională, reprezintă "o ameninţare pentru toate ţările din regiune", de aceea este imperativă oprirea comerţului cu acest stat, transmite Agerpres.

"Atât timp cât încă vom face comerţ cu Rusia, economia ei va fi bine. Actualul regim al Rusiei cu o economie funcţională este o ameninţare pentru toate ţările din regiune. Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia ACUM. Este imperativ pentru siguranţa noastră", a scris Cîţu, vineri, pe Facebook.

Cu o zi în urmă, acesta anunţa că va cere în coaliţia de guvernare susţinerea unui act normativ prin care să li se taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi la orice formă de finanţare din taxele românilor.

"Anul trecut am dat o ordonanţă de urgenţă prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanţate din fonduri europene. Voi cere în coaliţie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor. Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acţionat urgent", transmitea Florin Cîţu.

VEZI ȘI: EURO în bănci, 3 martie 2022. Curs de schimb de 5,1 - 5,3 lei. Ce să alegem între cash/depozit și lei, euro sau dolar. Sfaturi pentru vremuri incerte

VEZI ȘI: Ministrul Finanţelor: România se retrage din Banca Internaţională de Investiţii şi Banca Internaţională de Cooperare Economică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel