Urmărește emisiunea live



Cîțu, Mihăilă și Voiculescu, vizați de DNA. Chirieac: S-a luat o decizie politică proastă! Precedent ce ar putea crea o revoluție!

Bogdan Chirieac a comentat decizia DNA de a cere anchetarea lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă pentru achizițiile din pandemie.

Direcția Națională Anticorupție a cerut, joi, anchetarea lui Florin Cîțu, premier al României în perioada pandemiei de coronavirus, a lui Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, miniștri ai Sănătății în timpul Guvernului PNL-USR-UDMR. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Cătălina Porumbel, unde a comentat decizia DNA de a cere anchetarea celor trei pentru achizițiile din pandemia de coronavirus.

„La ce să ne așteptăm?“, a întrebat moderatoarea.

„La nimic! E vorba de o decizie politică. DNA-ul investighează dacă s-a luat vreo șpagă, iar la nivelul Comisiei Europene, știm foarte bine că toate statele au luat mai mult vaccin decât a fost nevoie.

Dacă s-ar crea acest precedent - eu nu spun că e bine sau rău - toți miniștrii care nu au luat fondurile europene pot fi urmăriți de DNA pentru abuz în serviciu“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI        -        Ioana Mihăilă, prima reacție după ce DNA a cerut anchetarea sa: Nu pot vorbi! Am pacienți!

„Bine ar fi să se întâmple așa ceva, ca să conștientizeze cei care bagă bețe în roate României de ajungem să nu cheltuim banii europeni. Dar, în același timp, dacă e o decizie politică luată în Guvern, cum poate fi anchetată de DNA câtă vreme acolo nu s-au dat șpăgi?

Ce s-ar întâmpla dacă onorata Comisie de Arbitraj de la Washington hotărăște că România să plătească acum câteva miliarde de dolari pe Roșia Montană. Nu este exclus să se întâmple...!“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Întrebarea e simplă: De ce ai mai cumpărat 52 de milioane de doze dacă îți ajungeau 37 de milioane, pentru 10,5 milioane de persoane vaccinate în România? Așa arată un miliard de euro aruncați pe apa sâmbetei...“, a insistat Cătălina Porumbel.

„Întrebați-l și pe șeful CSAT-ului, pe domnul președinte Klaus Iohannis!“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Dacă ar fi în România, l-am întreba!“, a răspuns Cătălina Porumbel!

CITEȘTE ȘI       -      PSD, reacție după ce DNA a cerut anchetarea lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, în „Dosarul vaccinurilor”

„Aveți dreptate!

S-a luat o decizie politică, evident proastă! Cum anchetează DNA-ul o decizie politică? La fel trebuie să se întâmple și cu cei care au oprit construcția de autostrăzi și mor oameni din această cauză. Alt exemplu ar fi legat de faptul că primarul general al Capitalei a oprit PUZ-urile în București, a oprit construcțiile - nu-i o decizie politică bună - dar să ne așteptăm să-l ia DNA-ul? Ar fi o revoluție!

Din punctul meu de vedere e bine, pentru că în România, dacă nu faci nimic, nu ai vreo problemă! Dacă faci ceva, atunci e foarte rău, fiindcă te caută DNA-ul“, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel