Cîţu, "buget paralel". Derapaj. Noroc că e Mugur Isărescu la BNR şi a ţinut leul sub control

Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Florin Cîțu FOTO AGERPRES

Am criticat mesajele transmise de către Florin Cîţu pentru că astfel de afirmaţii cum a fost cea cu "bugetul paralel" afectează grav credibilitatea României şi pot avea efecte grave asupra economiei şi finanţelor ţării.

Până la urmă a fost clar o inabilitate. Omul nu-şi intrase în funcţia de ministru, credea că e tot pe Facebook, iar acest gen de declaraţii riscă să-ţi afecteze grav şi să aibe prejudicii măsurabile, calculabile, care pot ajunge la sute de miloane, chiar miliarde de euro. Deci chestia cu bugetul paralel - noroc că nu l-a luat lumea în seamă - şi ce a încercat aseară Raluca Turcan să explice a fost că 'a fost o figură de stil, să vedem...', deci nu e adevărat. În momentul în care tu spui că o naţiune membră a Uniunii Europene care vrea să intre şi în zona euro are buget paralel, vă daţi seama că la orice firmă care are un buget paralel, unul pentru autorităţi şi altul real, proprietarii, acţionarii, directorii, riscă puşcăria. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu miniştrii de Finanţe ai unei ţări şi cu tot Guvernul.

Dar înţeleg că-şi dă seama domnul Cîţu că nu mai este un simplu politician, este ministrul de Finanţe al ţării. Ce am văzut, am văzut că nu l-a luat lumea în seamă. Că dacă îl lua lumea în seamă, vă spun, costul de creditare a României se dubla instant. Noroc că e Mugur Isărescu la BNR şi a ţinut leul sub control, că se anunţase că s-a prăbuşit leul. Am înţeles că nu. La a treia cifră de la virgulă e total nesemnificativ fiindcă ţine lucrurile în mână. Dar nimeni nu are dreptul să supună finanţele şi economia ţării la asemenea presiuni. Mă rog, sunt la început, treptat miniştrii îşi intră în funcţie, sper să nu mai fie astfel de derapaje. Că e un derapaj, orice am spune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel