Cititor DC News: Nu putem merge pe trotuare din cauza bicicliştilor

Loredana Brumă / 02 sep 2019 / 18:33 Salveaza PDF Comentarii
Piste pentru bicicliști
Descriere foto: Piste pentru bicicliști

Un cititor DC News a semnalat problema lipsei educaţiei rutiere a bicicliştilor care circulă haotic pe drumurile din Bucureşti.

Iată mesajul cititorului DC News:

"Bună ziua! Mult succes cu campaniile de educație rutieră!Am rugămintea să faceți și educație rutieră pentru bicicliști. Nu putem, în calitate de pietoni, circula prin București pe trotuare, pe trecerile pentru pietoni și pe aleile parcurilor în condiții de siguranță din cauza bicicliștilor. Merg cu bicicletele pe trotuare, pe trecerile pentru pietoni și pe aleile parcurilor periclitând traficul pietonal.

Vedeți trotuarele și trecerile pentru pietoni aferente M2, Pieței Arcul De Triumf, Pieței Presei Libere, aleile parcului Herăstrău etc. Să nu mai zic că mai sunt și bicicliști ce conduc bicicletele pe carosabil pe contrasens și pe culoarea roșie a semaforului rutier. Când va fi reglementată și circulația bicicletelor pe drumurile publice să existe și pentru bicicletă școală de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere? Și pistă pentru biciclete pe trotuar și semafor pentru biciclete laolaltă cu semafor pietonal sunt paradoxuri. Trotuarul și trecerea pentru pietoni sunt pentru pietoni și bicicleta e mijloc rutier. Pistele pentru biciclete se construiesc pe carosabil", ne-a scris cititorul DC News.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24