Circulația trotinetelor electrice va fi limitată doar pe trotuare

Marea majoritate a germanilor (83%) cred că circulaţia trotinetelor electrice (e-scooter) trebuie limitată la banda pentru biciclete, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Forsa şi publicat joi, relatează Xinhua.

Doar 11% dintre respondenţi consideră că e-scuterele ar trebui să poată fi conduse pe trotuare, în timp ce 22% afirmă că acestea ar trebui folosite pe şosea, potrivit sondajului, comandat de Asociaţia Agenţiilor de Inspecţie Tehnică (VdTUV).

"Trotinetele electrice permit o formă nouă şi flexibilă de mobilitate. Cu toate acestea, siguranţa tuturor utilizatorilor de drumuri ar trebui să fie pe primul loc", a declarat Joachim Buehler, directorul general al VdTUV.

Ministrul german al transporturilor Andreas Scheuer dorea iniţial să permită circulaţia pe trotuare a e-scuterelelor care nu pot depăşi viteza de 12 kilometri pe oră. 

Cu toate acestea, Scheuer a anunţat marţi că trotinetele electrice lente nu vor putea circula pe trotuare, având în vedere problemele de securitate ridicate de statele federale.

Sondajul Forsa arată că trei din patru germani consideră că e-scuterele vor provoca mai multe conflicte între şoferi, însă majoritatea cred că acest mijloc de transport reprezintă o "bună ocazie de a îmbunătăţi mobilitatea oamenilor".

Potrivit sondajului, 43% dintre germanii intervievaţi au declarat că se pot imagina conducând o trotinetă electrică.

"Acestea sunt niveluri de acceptare foarte ridicate pentru o categorie complet nouă de vehicule", a comentat Buehler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel