Cioloș huiduit la Iași. Sute de sindicaliști l-au așteptat pe premier

Premierul Dacian Cioloş a avut parte de o primire cu fluierături, huiduieli și proteste la Iași. Peste 100 de sindicalişti din cadrul învăţământului preuniversitar, membri ai USLIP, şi alte 50 de persoane, foşti angajaţi ai combinatului de utilaj greu Fortus SA, au pichetat sediul Prefecturii. 

Sindicaliştii de la fostul combinat de utilaj greu Fortus SA sunt nemulţumiţi că, de patru ani, nu şi-au încasat drepturile băneşti restante, deşi ar fi trebuit să încaseze lunar 75 la sută din vechile salarii. 

"Încasăm bani doar pe hârtie. Ar trebui să primim 75 la sută din salarii, dar îi primim pe hârtie şi atât. Nu putem trăi cu aer iar la bănci şi la plata facturilor nu primesc fluturaşi", a declarat Anişoara Popa, fostă angajată a Fortus SA. 

Liderul sindical Adrian Flondor a declarat că a solicitat o întrevedere cu premierul Dacian Cioloş pentru a discuta despre situaţia de la fostul combinat de utilaj greu. 

Solicitările oamenilor

"Solicităm domnului premier să ne dea, în primul rând, răspunsurile la întrebările trimise către toate instituţiile statului. Primul punct este problema socială. De patru ani umblăm pentru drepturile celor care au lucrat la această societate. Privind reorganizarea, să o facă cine are bani. Restul sunt poveşti. Acest plan de reorganizare este un eşec şi este o spălare de bani de tip mafiot", a declarat Adrian Flondor. 

Tot în faţa Prefecturii pichetează şi aproximativ 100 de sindicalişti din cadrul USLIP Iaşi. 

"Domnule prim-ministru, aveţi obligaţia să respectaţi legea, să respectaţi prerogativele europene! Suntem nemulţumiţi că nu sunt respectate deciziile judecătoreşti privind plata dobânzilor, au fost diminuate salariile cu sume cuprinse între 500 şi 1.100 lei la secretari şi contabili, nu e respectată Legea Educaţiei Naţionale în judeţul Iaşi prin neplata orelor de educaţie fizică pentru învăţătorii care predau această disciplină. În mediul rural, încă mai există şcoli şi grădiniţe cu spaţii improprii, fără apă curentă, canalizare sau au grupurile sanitare în curte. Astea sunt doar câteva dintre solicitările noastre", a declarat liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, citat de Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel