Ciolacu: Sunt pregătite 1,6 milioane de hectare de grâu! Președintele PSD anunță proiectul unei companii energetice naționale

Marcel Ciolacu, la Guvern
Marcel Ciolacu, la Guvern

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a dezvăluit ce i-a spus Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii în Cabinetul Ciucă.

„Era evident că ţara se îndreaptă spre un dezastru, o instabilitate, şi se vedea că nu mai exista o încredere a românilor în Guvern şi statul român. E acel moment în care strângi partidul si spui stăm şi ne uităm la sondajele de opinie şi așteptam să se nenorocească şi partidele adversare şi România sau intervenim şi aducem această stabilitate guvernamentală şi încheiem această criză politica pe un trend negativ. Ne-am asumat cele mai grele ministere şi aici vorbesc de Ministerul Sănătăţii, Transporturile, Agricultura”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Radu Tudor.

„Dacă la Agricultură faceți performanță, știți bine că agricultura contribuie la PIB foarte serios și am văzut că au fost critici cu ministrul Agriculturii”, a spus jurnalistul Radu Tudor, moment în care a intervenit Marcel Ciolacu: „Un specialist, Adrian Chesnoiu. O să vedeți!”

„Am avut o discuție ieri (n.r. sâmbătă, 4 decembrie) și mi-a spus că sunt pregătite 1,6 milioane de hectare de grâu. (...) Marea problemă din acest moment: îngrășămintele. 30 la sută din prețul grâului reprezintă îngrășămintele. (...) Sunt ferm convins că mâine (n.r. luni va avea loc o ședință) vom avea o discuție foarte serioasă cum ajutăm producătorul din România, să nu cumva să stricăm și agricultura”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu anunță proiectul unei companii energetice naționale

Marcel Ciolacu a emis ideea unei companii energetice naționale, care să prooducă energie dintr-un mix de surse și care să poată asigura într-un interval de 3 - 5 ani independența energetică a României.

Acesta a spus că traversăm o criză mondială a energiei. „Cred că este momentul, cu o asemenea forță politică, să creăm o companie serioasă, care să producă și verde și nuclear și pe cărbuni și gaze, o companie națională astfel încât în trei, cinci ani România să fie independentă energetic”, a declarat Marcel Ciolacu, tot la Antena 3.

Ce spune Marcel Ciolacu despre certificatul verde

Cu privire la certificatul verde, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus că cel mai îndreptățit să vorbească este Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

Referitor la alianța cu PNL, liderul PSD a spus: „Când faci o asemenea alianță, trebuie să ai temele foarte clare. Am început să lucrăm şi cu domnul preşedinte Florin Cîţu şi cu domnul prim ministru Nicolae Ciucă şi se pare că, încet, încet, o echipă pentru binele României.”

VEZI ȘI: Primii români ”loviți” de Omicron. Streinu-Cercel: Masca trebuie purtată tot timpul, inclusiv la birou! Să ne facem propria anchetă epidemiologică

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Povestea unei biserici în ruină din Teleorman. Călugărul Justinian: Unii au zis că locul este blestemat. Nici vorbă de așa ceva!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel