Ciolacu și economiile la energie: Nu cred că politicienii trebuie să se plângă de facturi

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a vorbit despre facturile la energie.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost întrebat de factura la energie pe care a primit-o în această perioadă:

„Și eu și domnul prim-ministru suntem cam de aceeași vârstă. Noi nu am fost atât de norocoși să prindem doar partea democratică a României, ci am prins și partea când era Ceaușescu. Era un obicei la părinții noștri, care a fost indus și către copii, ca întotdeauna să urmărim să stingem becurile. Presupun că s-a reactivat în memorie acest lucru și, într-adevăr, e ca un reflex care te urmărește.

Nu cred că politicienii trebuie să se plângă acum de facturile la gaze sau la energie. Ar fi ultimele persoane care ar trebui să facă lucrurile acestea. Noi trebuie să găsim soluțiile cele mai bune ca populația să suporte cel mai bine aceste majorări. Dacă au început discuțiile și s-a revenit și în alte țări la acest sistem cu vouchere, sunt ferm convins că dacă se va veni de la Comisia Europeană o practică unitară, unde toată Europa este afectată, sunt ferm convins că e nevoie să aplicăm un astfel de sistem de vouchere și pentru energie, dacă această ordonanță ne arată că nu funcționează la așteptări“, a spus, marți, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Ciolacu: Este exclus ca această alianță să se rupă până în 2024

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a comentat zvonurile potrivit cărora alianța de guvernare PSD - PNL - UDRM se va rupe:

„Este exclus ca această alianță să se rupă până în 2024. Voi face tot ce ține de mine și sunt ferm convins că și domnul Nicolae Ciucă va face la fel și această alianță să fie stabilă, să dăm stabilitate românilor într-o perioadă foarte complicată nu numai pentru România, ci pentru întreaga Europă. Restul lucrurilor se așează în timp“, a spus Ciolacu.

Ciolacu: Ca o ţară să intre în recesiune sunt doi indicatori: inflaţia şi şomajul. În România nu există şomaj!

Marcel Ciolacu a spus, marţi, că România are şansa de a trece mult mai uşor peste crizele economice, având în vedere investiţiile care se realizează în prezent. 

„Ca o ţară să intre în recesiune, sunt doi indicatori importanţi: inflaţia şi şomajul. În acest moment, există inflaţie în România, există inflaţie în toată Europa, dar în România nu există şomaj. Cu astfel de lucrări pornite, mai ales în zona de execuţie, şi pe termene scurte - pentru că cei mai grei ani vor fi următorii doi ani pentru întreaga Europă - România are şansa de a trece mult mai uşor peste aceste crize”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, la Buzău. Liderul PSD a amintit de proiectele de infrastructură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel