Ciolacu: Combinatul siderurgic Oţelu Roşu de la Caraş-Severin va fi redeschis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Combinatul siderurgic Oţelu Roşu va fi redeschis, în contextul în care grupul UMB, condus de Dorinel Umbrărescu, are prevăzute aici investiţii de peste 300 de milioane de euro, care vor genera peste 600 de noi locuri de muncă, a notat vineri, pe pagina sa de Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

 Investiţia vine să asigure producţia materialelor necesare proiectelor de infrastructură din România.

„Nea Sorin, Mihai, Tibi şi Costel au lucrat toată viaţa în Combinatul de la Oţelul Roşu. Ei au deschis noua linie de producţie şi tot ei au închis-o după Revoluţie. Acum sunt încrezători că vor auzi din nou sunetele de la cuptoare!

Mi-au povestit cât de mare le-a fost bucuria când au aflat că un român a preluat combinatul pentru a-l redeschide, nu pentru a-l arunca la fier vechi ca foştii proprietari. Combinatul Oţelul Roşu va fi salvat şi redeschis!

Grup UMB, condus de domnul Umbrărescu, va investi aici peste 300 de milioane de euro şi va crea peste 600 de locuri de muncă noi.

Investiţia vine să asigure producţia materialelor necesare proiectelor de infrastructură din România”, a scris prim-ministrul pe pagina sa de socializare.

Într-o conferinţă de presă susţinută ulterior la Reşiţa, Marcel Ciolacu a declarat că va reveni la Oţelu Roşu pentru a urmări modul în care se continuă investiţia în fostul combinat.

Premierul Marcel Ciolacu, însoţit de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a aflat vineri într-o vizită de lucru în judeţul Caraş-Severin.

Oţelu Roşu este cunoscut ca un centru al metalurgiei feroase, fiind atestat pentru prima oară în anul 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Combinatul a fost privatizat în anul 1999 şi în 2012 producţia a fost oprită, intrând în insolvenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel