EXCLUSIV  Ciocan comentează cazul Vaida

Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' lansează o medalie de onoare. Ciocan: Va fi oferită pe sprânceană
Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' lansează o medalie de onoare. Ciocan: Va fi oferită pe sprânceană

Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România 'Alexandru Ioan Cuza', a vorbit despre cazul Mirelei Vaida, atacată, din nou, de către aceeaşi persoană.

'La intrarea într-un studio de televiziune există agenți de pază. Întrebarea este: Cum a intrat într-un studio TV, în acel hal, femeia respectivă? Este o întrebare de bun simț. Poate să intre cineva, în această manieră, dezbrăcat și cu bolovani în mână, și nimeni nu îl vede până ajunge în studio? Este o întrebare! Ce ar putea face doamna Vaida? Ar putea să îi întrebe, în primul rând, pe cei din trust, despre cum a ajuns femeia atacatoare acolo? Este o întrebare foarte importantă de care ține cont și poliția!', a spus Ciocan.

'Acel eveniment a fost transmis public, nu mai este doar chestiunea că a fost implicată doamna Mirela Vaida, cercetările vor continua deoarece respectiva femeie a apărut goală, a produs acte de violență, care au indignat țara. Aici este vorba nu doar de apărarea valorii individuale de drept, ci și de apărarea valorii generale de drept. S-a indus un sentiment de nesiguranță. Primul interesat de această stare de fapt ar trebui să fie trustul deoarece, ca telespectator, mi se induce public o stare de nesiguranță. Spun acest fapt în contextul cercetărilor care au loc. Televiziunile sunt niște spații care funcționează în baza reglementărilor CNA', a declarat Ciocan.

VEZI ȘI Reformă urgentă în MAI. Christian Ciocan: Moment istoric în 30 de ani!

'Nu spune nimeni că a pus-o cineva să intre în asemenea hal în platoul TV. Întrebarea de fond rămâne: Cum a reușit acea femeie să străbată o clădire, dezbrăcată complet și cu un bolovan în mână? Cetățenii nu au de făcut altceva decât să înțeleagă că orice se prezintă pe posturile TV, chiar și în astfel de situații, să își aleagă foarte bine locurile în care merg. Acum se poate pune întrebarea dacă ești în siguranță dacă te duci la emisiuni, în gradenă, ca public? Eu, ca polițist, sunt preocupat de protecția tuturor cetățenilor. Noi ne punem întrebări, încercăm să înțelegem mecanismul în care s-a produs un eveniment și ce măsuri pot fi luate.', a spus Ciocan.

DC News: Putea să fie reținută persoana respectivă astfel încât să nu recidiveze?

'Sigur că da. Doar că aici dispune procurorul. Polițiștii lucrează cu procurorii pe paliere de competență. Procurorul supraveghează cercetarea poliției pentru că aici vorbim despre niște lucruri săvârșite cu violență. Măsura reținerii este și ea prevăzută în niște coduri care au legătură cu latura penală. Ca să putem analiza, ar trebui să avem toate elementele și particularitățile cazului. Una peste alta, victima este doamna Vaida, dar să nu uităm că nu este o victimă pe stradă, ci într-un trust TV. Aici este o legătură, cel puțin funcțională, între prezentator și trust, care are niște obligații și pe Codul muncii, pe contractul individual de muncă și pe normele de securitate a muncii. Angajatorul este cel care este obligat să ia toate măsurile de securitate, iar în această situație este clar că trebuie analizată și această stare de fapte.', a concluzionat Christian Ciocan, pentru DC News.

Reamintim că, miercuri, Mirela Vaida a fost atacată din nou, în timpul unei pauze de publicitate, de aceeași femeie care a mai încercat să o rănească. Poliția a fost chemată pentru a cerceta cele întâmplate. Atacatoarea s-a reîntors și a spart geamurile de la intrarea în sediul emisiunii „Acces Direct”, relatează cei de la România TV. 

Mirela Vaida s-a simțit din nou amenințată și cu viața pusă în pericol, mai spun relatările, mai ales că un atac asemănător a avut loc cu doar câteva săptămâni în urmă. În acel moment, viața prezentatoarei de televiziune chiar a fost pusă în pericol. Atunci, aceeași femeie avea asupra ei o cărămidă cu care a aruncat înspre prezentatoarea ce transmitea în direct. 

VEZI ȘI Ciocan îi cere lui Cîțu să-l tragă la răspundere pe Stoica, prefectul Capitalei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel