Cine-i protejează pe interlopii din Bolintin Vale? Vâlcu, întrebări-cheie. Detalii controversate ies la suprafață

Bolintin Vale/ foto captură Antena 3
Bolintin Vale/ foto captură Antena 3

Cetățenii din Bolintin Vale, disperați, au ieșit în stradă. Ei nu mai rezistă să vadă cum sunt tolerați interlopii aciuiți în oraș. 

Fără forme legale, dar și fără loc de muncă, se pare că meseria de bază a celor veniți în urmă cu aproximativ zece ani în oraș este comiterea de infracțiuni. De la furt, la viol, la omor, acuză oamenii care-și strigă disperarea. Picătura care a umplut paharul a fost uciderea unui șofer de microbuz, tată a doi copii minori, de 5 și 12 ani. ”L-au omorât la 400 de metri de casă” a spus un bărbat prezent la protest. Cu o pavelă în cap! De vină este doar tânărul care a ridicat mâna, în fața instanței. Ceilalți trei care erau cu el, nu. Faptele, așa cum sunt ele descrise, sunt următoarele: patru bărbați sub influența alcoolului s-au urcat în microbuz și au intrat în conflict cu șoferul care i-a dat jos din mașină. Când a încercat să plece, bărbatul a constatat că are cauciucul tăiat și s-a dus după cei patru. Unul dintre ei a ridicat o pavelă de pe marginea drumului și l-a lovit pe șoferul de microbuz în cap. Bărbatul a căzut secerat, într-o baltă de sânge și a murit, mai târziu, la spital. Dintre cei patru, anchetat este doar unul tânăr, cel care a ridicat piatra. În fața acestor fapte, dar și-n contextul în care se simt terorizați de clanul adus lângă ei, oamenii au ieșit, în număr mare, în stradă. Unii acuză poliția că nu i-a protejat, că sunt ”mână-n mână”. 

Șeful Poliției Giurgiu a fost schimbat din funcție. A căzut un cap necesar, fără vreo anchetă, ca-n orice situație în care se caută un vinovat și atât. Cine i-a adus pe interlopi, cine-i protejează, ce se întâmplă cu dosarele în care sunt acuzați de furt, viol și altele, cine-i lasă să locuiască acolo și-n ce condiții, dar și altele sunt probleme serioase la care o anchetă ar trebui să răspundă. Astăzi au avut loc percheziții la casele interlopilor. S-au căutat elemente probatorii pentru crima din 9 ianuarie, ne anunță anchetatorii. Ciudat este că acele case, destul de multe, astăzi păreau părăsite. Niciun picior de om nu mai era când au descins anchetatorii. 

Citește aici: Interlopii din Bolintin Vale AU DISPĂRUT. Percheziții la domicilii, dar NIMENI nu e acasă

În fața acestei situații, Poliția Română s-a văzut nevoită să vină cu precizări: nu căutam oameni, căutam probe. Deși ar trebui, teoretic, să caute încă trei oameni. Și oameni, și probe. Și dacă oamenii au dispărut, oare au lăsat probele incriminatorii pe masă? 

În altă ordine de idei, cu această ocazie, s-au văzut locuințele celor numiți interlopi. Vezi AICI În același timp, Poliția Română ne spune că a efectuat patru percheziții domiciliare, deci patru adrese, cu nume de stradă și numere. În imagini, se vede un câmp, cu niște case ciudat ridicate, asupra cărora, în mod ideal, ar trebui să se pronunțe însuși primarul PSD Daniel Trăistaru, fost inginer, inspector de specialitate în Inspectoratul Județean în Construcții Giurgiu. E primar din 2016, așa că ar trebui să știe exact ce se întâmplă acolo, în ce condiții, legalitatea așezărilor, a construcțiilor, etc. 

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a lansat o serie de întrebări publice: ”Dacă le-a dat autorizație (n.r. caselor interlopilor), de ce le-a dat? Așa cum arată casele sunt niște... nu poți să spui că respectă vreo autorizație de construcție. Sunt șoproane, magazii, nici pentru creșterea animalelor. Dacă nu le-a dat autorizație, de ce nu le demolează, de ce nu-i amendează, de ce nu-i pune să intre în legalitate sau de ce nu demolează construcțiile ilegale și se închide incidentul? Acel cartier din orașul Bolintin există de conivență cu primăria, că i-au adus voturi, că-i votează, că-i folosește ca masă electorală. Dar, ori au fost date autorizații de construcții și nu sunt respectate, ori n-au fost date și atunci ne întrebăm de ce-i tolerează. De ce nu le demolează primarul, ca instituție? Primarul și prefectul!”. 

În plus, Val Vâlcu întreabă cetățenii ”de ce l-au votat pe primar?”, el fiind la al doilea mandat: ”De ce l-ați ales, dacă interlopii nu sunt acolo de ieri? De ce l-ați ales, dacă el i-a tolerat?”. 

O solicitare a fost trimisă și către Primărie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel