Cine este Dr. Laura Ghibu, medicul care, după ce s-a duelat cu Dana Budeanu, a avut parte de un tsunami online

Laura Ghibu
Laura Ghibu

Cine este Dr. Laura Ghibu? Vom afla în rândurile de mai jos.

Pe scurt, Dr. Laura Ghibu este medicul care a pus-o la punct pe Dana Budeanu, creatoarea de modă care își dă cu părerea despre Covid-19 ca și când s-ar pricepe la acest lucru. Dana Budeanu i-a cerut să aducă studii când vorbește despre noul coronavirus. Dr. Laura Ghibu i-a spus că ar face acest lucru, dar îi este teamă că nu le va înțelege.

„Ca să înțelegem un studiu științific trebuie să avem o pregătire... Dumneavoastră veți citi studiile și nu veți înțelege nimic. Dovediți că nu înțelegeți nimic. Eu v-am ascultat de mai multe ori și din păcate aveți acest talent de a comunica pe un limbaj foarte «appetitive» pentru foarte mulți dintre români, dar spuneți minciuni, spuneți neadevăruri din cauză că nu înțelegeți. (...) Dumneavoastră trebuie să vorbiți despre ceea ce înțelegeți: despre materiale, despre cum se coase, despre cum se poartă hainele”, i-a spus medicul Danei Budeanu.

După episodul televizat dintre Dr. Laura Ghibu și Dana Budeanu a urmat un tsunami online. A fost acuzată că n-are pregătirea medicală necesară să vorbească despre Covid-19, a primit zeci de recenzii negative pe pagina de Facebook în care era înjurată, amenințată, blestemată.

1. Laura Ghib... (laura-ghibu-dana-budeanu_17668400.jpg)

(După „duelul” cu Dana Budeanu, pagina sa de Facebook a primit doar recenzii negative și astfel a ajuns la nota 1,1 din 5)

I-au spus că este doar un biet stomatolog care nu are dreptul să zică nimic despre Covid-19. Adevărul e că da, de ce am asculta un om care a terminat o Facultate de Medicină, mai bine luăm lumină de la „croitoreasa cea vitează”. Mi se pare logic...

Revenind.

Ce nu au înțeles fanii Danei Budeanu este că Dr. Laura Ghibu nu este doar un „biet stomatolog”. Dr. Laura Ghibu este un medic român stabilit în Suedia. A studiat și biomedicina, adică știe care-i treaba cu epidemiologia, statistica medicală, microbiologia și farmacologia. A studiat la Universitatea Uppsala, Universitatea din Lund și Universitatea Malmo din Suedia. Laura Ghibu a ajutat milioane de oameni din întreaga lume să înţeleagă rolul vaccinurilor prin intermediul unor filmuleţe realizate împreună cu fiica sa de 12 ani. Dar de ce ne-am uitat în CV-ul ei? Pe Linkedin are postat CV-ul integral. Îl puteți găsi căutându-i numele.

VEZI ȘI: Dana Budeanu, replicile serii cu medicul Ghibu. „Veți citi studiile și nu veți înțelege nimic. Trebuie să vorbiți despre ce înțelegeți, adică despre haine”

Costel Atanasiu, biolog român, cercetător în virusologie, despre Laura Ghibu:

„Laura Ghibu nu este virusolog sau infectionist, dar stie ce spune. De ce stie? Va spun imediat. Diferenta dintre Laura si habarnistii este ca Laura se CONSULTA tot timpul cu specialistii in domeniu. S-a consultat si cu mine si cu zeci de alti specialisti pe care ii cunoaste. Nu citeste un articol sau un tratat de specialitate si prima idee care-i vine in minte o scoate pe gura. Citeste, rumega informatia, se sfatuieste si abia apoi scrie sau deschide gura”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel