Cine este CORINA ȘUTEU, propunere pentru funcția de MINISTRUL CULTURII

Secretarul de stat Corina Șuteu a fost propusă, la 3 mai 2016, de premierul Dacian Cioloș pentru a ocupa funcția de ministru al Culturii, în condițiile în care Vlad Alexandrescu a fost revocat, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.

A absolvit Facultatea de Litere, specializarea română-engleză la Universitatea București (1983) și un master în management cultural, Mastere Spécialisé Européen en Management des Entreprises Culturelles (Dijon, Franța) (1991).

După terminarea studiilor, a fost profesor de română-engleză la Liceul Agro-industrial Făgăraș (1983-1987) și redactor la Revista "Teatrul" (1987-1989). A ocupat funcția de director al Uniunii Teatrale din România (1991-1993) și al Theatrum Mundi, în prezent, Metropolis (1993-1995). A fost director al Masterului Specializat în Management cultural european din Dijon, Franța (1995-2001), președinte al Forumului rețelelor culturale europene (1995-2002) și director al Institutului Cultural Român din New York (2006-2012). Din ianuarie 2016 este secretar de stat la Ministerul Culturii.

A fost consultant pentru diverse programe ale Uniunii Europene, Consiliul Europei, UNESCO, rețele culturale europene, diferite organisme culturale și de cercetare pe plan internațional: expert pentru mai multe programe ale Consiliului Europei (1991-2002); expert pentru direcția de politici culturale pe probleme de formare în management cultural și politici culturale în cadrul UNESCO (1995-2005); expert în cadrul UE, contribuind la studiul despre mobilitatea artiștilor în Europa (1998-2005); expert coordonator pentru proiectul de educație permanentă a profesioniștilor în cadrul programului Phare "Dimensiunea Culturală a Democrației" (2000); expert național pentru studiul "The State of Cultural Cooperation in Europe", realizat la solicitarea Comisiei Europene (2003).

[citeste si]

A fondat și a condus Asociația culturală ECUMEST (1998-2005), specializată în politici culturale, care a militat pentru pentru emanciparea instituțională a sectorului culturii în Romania și în Europa centrală și de est. Membră în comitetul de conducere al a Informal European Theatre Meeting (1992-1998). În 2012, a fondat, împreună cu criticul de film Mihai Chirilov, Romanian Film Initiative, care organizează Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema.

Este autoare a numeroase rapoarte și studii de specialitate (politici culturale). Împreună cu Hanneloes Weeda și Cas Smithuijsen, a editat cartea "Arts Politics and Change. Participative Cultural Policy-making in South East Europe" (Amsterdam, 2005). Este, de asemenea, autoarea volumului "Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe" (Amsterdam, 2006).

Scandalul cu poneiul roz

Corina Șuteu a ocupat funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York în epoca scandalului cu poneiul roz.

„Obscenitate", „nazism" şi „antisemitism"

Scandalul Poneiului roz, expoziţia de street art "Freedom for Lazy People" a artiştilor români IRLO, Omar şi Nuclear Fairy, deschisă în lunile iunie-august 2008 la Galeria Română din New York a stârnit controverse. Un ponei roz cât o palmă cu o zvastică pe crupa lui a stârnit acuzații de antisemitism și o campanie de denigrare publică a lui Horia Roman Patapievici și a Corinei Șuteu de la ICR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel