Cinci oameni au fost uciși de erupția unui vulcan

Erupție Vulcan
Erupție Vulcan

Cinci oameni au murit, sâmbătă, după ce un vulcan a erupt în partea centrală a Indoneziei, aruncând în atmosferă cenuşă fierbinte şi roci.

Un nor de cenuşă fierbinte provenind de la Muntele Rokatenda, pe insuliţa Palue, a ajuns pe o plajă din apropiere, omorând trei adulţi şi doi copii, a anunţat Surono, directorul Centrului indonezian de Vulcanologie, conform Mediafax.

O alertă a fost emisă încă din octombrie vizând Rokatenda. Atunci autorităţile le-au interzis celor aproximativ 7.000 de locuitori de pe insulă să desfăşoare vreo activitate pe o rază de trei kilometri în jurul craterului.

Aceeași sursă a declarat că membri ai personalului Centrului aflaţi la faţa locului au raportat că cele cinci persoane au fost ucise în zona de excludere.

"Am găsit corpurile adulţilor, dar le căutăm în continuare pe ale copiilor, însă este dificil din cauză că temperatura în zonă este foarte mare", a spus Surono.

Vulcanul a început să erupă la ora locală 4:20 (vineri, 23:27, ora României), un fenomen care a durat aproximativ două ore, potrivit oficialului. El a adăugat că norul de cenuşă vulcanică a ajuns până la aproximativ 2.000 de metri de crater.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel