CIAS, dispecerat de urgență

Numărul maxim de posturi la Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) va fi suplimentat cu cinci, în vederea înființării unui dispecerat de urgență permanent cu atribuții de preluare și tratarea apelurilor de urgență primite prin centrul unic pentru apeluri de urgență, 112. 

Instituția a fost înființată în anul 2009, este finanțată din venituri proprii și funcționează cu un număr de 44 posturi.

Conform Notei de fundamentare care însoțește proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Anexei nr. 2 la HG nr. 21/2015 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor, prin HG nr. 228/2013, Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile — CIAS a fost desemnat ca agenție specializată de intervenție, care are obligația să acționeze în cazul apelurilor de urgență, în situația unui accident sau incident aviatic civil. În consecință, în cadrul CIAS trebuie înființat un dispecerat de urgență permanent cu atribuții de preluare și tratarea apelurilor de urgență primite prin centrul unic pentru apeluri de urgență — 112.

"În prezent, instituția asigură această activitate cu personalul existent, dar nu are înființat dispeceratul de urgență ca structură separată, deoarece nu are posturile necesare și nu poate distribui posturi din alte structuri. Pentru înființarea dispeceratului ca structură separată și funcționarea în program permanent este necesară modificarea numărului maxim de posturi prin suplimentarea numărului de posturi cu 5. Acest fapt se poate realiza prin modificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 21/2015 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor. Prin angajarea unui număr de cinci persoane la acest dispecerat se va asigura programul de permanență prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 228/2013", se spune în Nota de fundamentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel