Christine Lagarde, VINOVATĂ: Decizia judecătorilor

Christine Lagarde, directoarea FMI, a fost găsită vinovată de neglijență. 

Hotărârea este dată în dosarul de arbitraj care datează din perioada în care oficialul ocupa postul de ministru de Finanțe, a anunțat luni Curtea de Justiție a Republicii Franceze (CJR). 

Avocatul lui Lagarde ar putea face apel, deși judecătorii nu au condamnat-o pe șefa FMI la închisoare sau la plata vreunei amenzi.

Decizia judecătorilor i-ar putea permite oficialului francez să-și păstreze funcția de director general al Fondului Monetar Internațional.

De ce este acuzată Lagarde

Fostului ministru de Finanțe i se reproșează că a recurs la un arbitraj privat, în loc să meargă în justiție, pentru un litigiu între omul de afaceri Bernard Tapie și Credit Lyonnais. Litigiul viza o tranzacție ce a avut loc în 1993, când Tapie a vândut băncii franceze participația pe care o deținea la producătorul german de îmbrăcăminte și echipamente sportive Adidas. Mai târziu, banca a vândut pachetul cu un profit semnificativ, iar Tapie a început o acțiune în justiție, susținând că a fost fraudat. În urma judecării cazului într-o comisie de arbitraj, Tapie a obținut de la stat despăgubiri de 404 milioane de euro, cu mult mai ridicate decât ar fi putut primi în justiție.

În perioada în care era ministru de Finanțe, Christine Lagarde nu a reușit să prevină o plată frauduloasă de 404 milioane de euro, primită de Bernard Tapie de la statul francez. Christine Lagarde ar fi trebui să facă apel împotriva acestei plăți, realizată în 2008, se arată în comunicatul CJR.traj, Tapie a obținut de la stat despăgubiri de 404 milioane de euro, cu mult mai ridicate decât ar fi putut primi în justiție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel