EXCLUSIV  Chirieac: Soluția e la primarul Florea, nu la tripleta Violeta Alexandru - Orban – Cîţu

Analistul politic Bogdan Chirieac a atras atenţia asupra a ceea ce s-a întâmplat, în anii anteriori, cu firmele de software din România. 

Bogdan Chirieac a comentat anunţul făcut de către Daniel Florea, primarul Sectorului 5, cel care a prezentat proiectele de digitalizare implementate la nivelul administraţiei pe care o conduce, afirmând că acestea ar trebui luate ca exemplu şi multiplicate la nivel naţional.

"Nu înţeleg un lucru. Dacă domnul Daniel Florea are acest lucru în Sectorul 5, de ce nu este replicat în alte sectoare din Capitală şi în alte municipalităţi. Ştiţi bine, un Sector din Bucureşti este cât un oraş mare din România. Sunt sute de mii de locuitori. Acest sistem trebuie replicat.

Vizavi de digitalizare. Să nu uităm un lucru: România începuse digitalizarea. După care a început războiul româno-român, au fost desfiinţate, ucise firmele de software în România; deci nu s-au luat numai de cei care săvârşiseră fapte şi firma să rămână mai departe. Firmele din România nu au avut şansa Microsoft, unde a existat un scandal Microsoft, dar fără Microsoft... numai cu cetăţeni români", a atras atenţia Bogdan Chirieac într-o intervenţie în cadrul dezbaterii “Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”, organizată de către DC Media Group, că, acum, este pentru prima dată în ultimii ani când Guvernul face ceva legat de digitalizare", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Ce s-a întâmplat cu firmele româneşti

"În România s-au desfiinţat firmele de soft după ce acestea câştigaseră inclusiv multe licitaţii în afara României. Şi atunci, nu e foarte simplu, nu ştiu cum a făcut domnul primar Florea, dar exemplul trebuie urmat. Erau programe software de 5 milioanele de euro  - nu vă luaţi de cifre – în România; când s-a desfiinţat firma românească, sub ciocanele justiţiei, alternativa a fost de la corporaţii străine bine cunoscute, acelaşi program cu 50 de milioane de euro... Deci aşa s-a păţit. (...)

Eu nu am nicio aşteptate de la Guvernul Orban. Dumneavoastră vă aşteptaţi să aloce bani acum tripleta Orban – Cîţu – Violeta Alexandru pentru digitalizare la nivel naţional? Eu nu cred. Cred că soluţia e ca la domnul primar Daniel Florea", a subliniat Bogdan Chirieac.

Daniel Florea: Asta era situaţia în 2016

"În 2016 când am venit, erau 140 de calculatoare la 700 de oameni. În acest moment toţi oamenii au semnătură electronică la impozite şi taxe şi de săptămâna viitoare toţi angajaţii din toate instituţiile subordonate primăriei dar şi din primărie vor avea semnătură electronică. Deja conducerea are de patru ani, de când am venit, dar acum vor avea semnătură electronică toţi angajaţii pentru a putea semna documentele pe care le trimitem către populaţie", a subliniat primarul Daniel Florea în cadrul dezbaterii.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel