EXCLUSIV  Chirieac: L-am văzut pe Iohannis ca pe noul Carol I al României. Nu-mi vine să cred că s-a lăsat atras în jocurile pe care le făcea Băsescu. Răspunsul lui Gușă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac și Cozmin Gușă au vorbit, vineri, la „Deferiţi mass media”, și despre președintele Klaus Iohannis.

„Eu am votat Klaus Iohannis. Mi-am asumat. În 2014, când începuse războiul româno-român, care s-a dovedit un mare deserviciu pentru Ponta, dar atunci nu o vedeai așa, mai ales că Ponta nu avea experiența uriașă de astăzi, l-am văzut pe Klaus Iohannis ca pe noul Carol I al României sau Ferdinand I de România. Eu am zis că vine, se așează la Palatul Cotroceni, și spune: În doi ani, vreau să merg pe autostradă, de la București la Sibiu, în două ore. Și această autostradă se construiește. Ai înțeles, Ponta? Că era premier. Anul următor, să zică: dar eu vreau să merg la Sibiu și prin Brașov”, a zis Bogdan Chirieac.

„Trebuie să recunoști: faptul că e un etnic german în fruntea României ne-a ajutat enorm în plan internațional. Să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului”, a spus Bogdan Chirieac.

„Un politician, indiferent de locul în care este pus, este un mai mare sau mai mic manager. Îl judeci după rezultatele lui. El nu este un rege, nu este Charles”, a zis Cozmin Gușă.

„Este un rege pentru cinci ani”, a comentat Bogdan Chirieac. „Da, dar ar trebui să fie și manager. Adică de la un președinte cerem management politic de nivel superior, cum face un CEO de companie”, a mai zis Cozmin Gușă.

„Mie nu-mi vine să cred că s-a lăsat atras Iohannis în jocurile pe care le făcea Traian Băsescu, de la care nu aveam nicio pretenție”, a subliniat Bogdan Chirieac.

Deferiţi mass media, sezonul 3, episodul 3. O nouă dezbatere a subiectelor momentului

 

Citește și...

Viitorul lui Ponta în politică. Previziunile lui Chirieac și Gușă

Bogdan Chirieac și Cozmin Gușă au vorbit, vineri, la „Deferiţi mass media”, și despre Victor Ponta.

„Victor Ponta este un politician foarte bine pregătit. Eu sper să candideze în 2024. Chiar e nevoie”, a spus Bogdan Chirieac.

„Se schimbă lumea. Ponta s-ar putea să aibă noroc”, a zis și Cozmin Gușă. „Are expertiză, da, are o vedere de ansamblu, are o viziune”, a subliniat Bogdan Chirieac. „Are și mare susținere internațională pe linia Beijing - Ankara”, a adăugat Cozmin Gușă.

„Nu știu la Beijing, la Ankara sigur are”, a spus Bogdan Chirieac, adăugând: „Ponta a avut viziune să aducă tineri școliți și mă gândesc acum la... cred că se numea Ioana Petrescu, eu îi spun mereu Pluşica, cea de la Harvard, ministru de Finanțe. Am văzut-o cum se descurca în Statele Unite, când Ponta a dus Exxon în Marea Neagră. Era impecabilă, era de acolo. Și cum vorbea engleză. Era cartea de vizită Harvard.”

Citește și...

Gușă cere intervenția Guvernului: Suntem caz de targă!

Cozmin Gușă a vorbit despre problemele socio-economice din România, pe baza datelor Eurostat, care prezintă un procent îngrijorător de români aflați în pragul sărăciei sau al excluziunii sociale:

„Suntem pe primul loc, conform Eurostat, cifră proaspătă de ieri, la proporția cetățenilor țării noastre care sunt în pragul sărăciei sau al excluziunii sociale. 34,5% la o medie europeană apropiată de 20%. Suntem aproape dublu față de media europeană, după noi fiind Bulgaria și Grecia. Pe ultimul loc, în sensul bun al cuvântului, este Cehia, o țară care e la fel ca noi, fostă comunistă. Nu poți să zici că sunt Franța sau Spania care sunt de mult timp în Uniunea Europeană.” Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel