EXCLUSIV  Chirieac: Ambasadorul Kavalec e foarte bun / Geoană: SUA au nevoie de toți aliații

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a venit cu detalii despre relația între București și Washington și rolul avut de ambasadorul Kathleen Ann Kavalec în dezvoltarea parteneriatului între cele două țări.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, și Bogdan Chirieac, analist politic, au discutat despre relația SUA cu aliații în general și relația Washingtonului cu Bucureștiul în particular, pe fondul venirii în România, de curând, al noului ambasador american, Kathlenn Kavalec.

„Sunteți probabil politicianul din România care cunoaște cel mai bine anatomia relațiilor dintre București și Washington. Credeți că alegerile din Statele Unite de anul viitor ar putea influența într-un sens mai puțin pozitiv relațiile dintre România și SUA? Consemnez doar venirea la București a doamnei Kathleen Ann Kavalec, foarte bună cunoscătoare a realităților românești. Este noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Da! Ne-am întâlnit recent și este un profesionist desăvârșit. Este un lucru bun că e aici, la București“, a replicat Mircea Geoană.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Geoană: România e o putere regională / Chirieac: Nu e mult spus? / „Ar putea fi chiar o putere multi-regională“

„Ar trebui să urmărim cu îngrijorare alegerile din SUA de anul viitor? Eventual o schimbare de putere de la democrați, la republicani?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Eu urmăresc relația SUA cu România, cu Europa și relația României cu totă lumea. Am văzut tot soiul de momente mai complicate, dar dacă mă uit pe termen mediu și lung, văd că interesele și valorile noastre ne vor ține întotdeauna aproape. Au mai fost alegeri la Washington și vor mai fi. Am mai avut o administrație, erau multe speculații, dar relația cu NATO a mers foarte, foarte bine.

Indiferent cine va fi lider la Casa Albă sau la Palatul Cotroceni, relația bilaterală româno-americană va continua să fie extrem de solidă - este în interesul ambelor țări - și știu că relația SUA cu aliații săi din toată lumea va fi la fel de puternică, pentru că au nevoie, în concurența acerbă cu China, de toți aliații mici sau mari, europeni sau non-europeni. Nu am niciun fel de îndoială că relația cu România va rămâne la fel de puternică și se va dezvolta și nu am niciun fel de îndoială că relația transatlantică va continua să fie la fel de puternică. Este o necesitate strategică, obiectivă!“, a punctat Mircea Geoană.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Mircea Geoană, către Chirieac și Curtifan: Niciodată, niciodată, niciodată! / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel