EXCLUSIV  Geoană: România e o putere regională / Chirieac: Nu e mult spus? / „Ar putea fi chiar o putere multi-regională“

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, susține că România este o putere regională.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat la DC NEWS că România este o putere regională, în timp ce SUA este o super-putere globală, explicând de ce politicienii ar trebui să investească în relația cu America, dar și cu alte țări.

"America este o super-putere globală, România este o putere regională", a spus Mircea Geoană, în cadrul unui interviu pentru DC NEWS.

"Nu e mult spus "România, putere regională"?", a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac.

"Nu, eu aș îndrăzni să spun că România este sau ar putea fi o putere multi-regională, nu doar o putere regională, pentru că România are o locație multi-regională, și în Marea Neagră, și în Est, și în Europa Centrală, și în Balcani, și în Orientul Mijlociu extins. Deci, sfatul meu și încurajarea mea pentru toți cei care sunt astăzi și mâine în politica românească, în politica externă, de apărare, de securitate, economică, este să continuăm să investim în această relație, și în economic mai mult și la nivel de comunități mai mult, fiindcă nu prea s-au mai făcut înfrățiri în ultimii ani de zile...

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Mircea Geoană, către Chirieac și Curtifan: Niciodată, niciodată...! / video

Mircea Geoană: Osânda relevanței strategice ale României

”Într-un fel trăim un pic din osânda relevanței strategice ale României. Trebuie să aducem întotdeauna elemente suplimentare: economice, tehnologice, universități, tineri, jurnaliști din toate generațiile, deci o relație atât de importantă și atât de asimetrică la nivel de putere între cele două țări are nevoie de la partenerul mai junior, care este România, întotdeauna de idei proaspete, de inventivitate și de același consens politic pe care eu sunt convins că România, din interes strategic național, va continua să-l demonstreze în relația cu America, dar și în relația cu Europa, în general. Pentru că și relația cu Franța, cu Germania sunt importante... mă bucur că relația cu Marea Britanie, o relație de parteneriat strategic, a fost recent revizitată în sens bun, avem și cu Azerbaidjan, relații, avem și cu Coreea de Sud, cu Italia, Spania, Japonia”, a spus Mircea Geoană.

Am văzut vizita Regelui Charles, acum câteva zile,a punctat Bogdan Chirieac.

”Ce poți să spui altceva când nu avem în România o voce mai credibilă și mai autentică, și mai sinceră care să ne spune ce țară formidabilă suntem, decât Regele Charles?", a concluzionat Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel