Chirieac, IPOTEZĂ. "Graţie DNA, s-ar putea să avem anul viitor alegeri anticipate"

Bogdan Chirieac a lansat o ipoteză cu privire la reforma politică şi administrativă a partidelor.

În contextul în care premierul Victor Ponta a anunțat că dorește ca  parlamentarii și aleșii locali să aibă dreptul la doar două mandate, Bogdan Chirieac a spus următoarele: 

„Salut faptul că doi oameni politici, domnul Ponta, domnul Dragnea, de la dânșii a venit această idee elementară. S-au uitat în jurul lor în țară  și ce au văzut: vreo 30 de președinți de consilii județe au probleme cu justiția. Câteva zeci de miniștri sunt urmăriți penal, aproape o sută de parlamentari  au probleme cu justiția. Și eu văd acest demers al domnilor un prim pas pentru a schimba ceva în acest sistem politic. În momentul în care ai 30 de președinți de consilii, înseamnă că nu e cazul lui Ionescu, Popescu, Vasilescu, și cu asta, basta. Înseamnă că este o chestie sistemică. Și atunci trebuie făcut ceva”.

Citeşte şi: Gabriela Firea-Cătălin Ivan, atacuri în PSD. "Nu e frumos să întrerupeți o colegă a dumneavoastră... încă"

Alegeri anticipate în 2015

„Grație DNA, s-ar putea să avem alegeri anticipate anul viitor. Apropo de reforma clasei politice, oamenii ăia sunt foarte serioși. Reforma o face DNA-ul. Păi dacă lipsesc 30 de președinți de Consilii Județene, faci alegeri locale. Și sunt alegeri. Bun. Aduceți pe sistemul actual, să alegi oameni din județe, că pe ăia îi alege poporul muncitor, nu sunt numiți. Că pe ăia îi alege poporul. Pe sistemul actual de finanțare gri a partidelor, nu spunem neagră, dar cel puțin gri, de oameni de partid care treebuie plătiți de administrație, că partidele nu au oficial bani să-i plătească, de campanie electorală. În 2016 avem două campanii electorale de ni se rup dinții în gură, vor face fix același lucru de îl fac și ăștia de acum. Că nu au cum să facă”, a mai spus acesta la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel