Chirieac, întrebare cheie după imaginile cu românii plecaţi la muncă în străinătate în plină pandemie

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat imaginile cu miile de români care pleacă, în plină pandemie, la muncă în străinătate, riscându-şi sănătatea. 

"Putem privi lucrurile din două puncte de vedere. Dacă e să luăm punctul de vedere larg, european, dacă doamna respectivă (n.r. - din ştirea cu oameni plecaţi la muncă în Austria) venea de la Vaslui să muncească la Bucureşti mai era vreo problemă? Nu era nicio problemă. N-aţi spus că este Uniunea Europeană? Care e problema că oameni din România muncesc în Austria? Aceasta este, clar, o abordare de tip larg, european. 

Dar dacă e să privim lucrurile mai de aproape, cu lupa, da, nu e un lucru bun în sensul în care milioane de oameni care reprezintă forţa de muncă activă au părăsit teritoriul, şi-au părăsit casa ca să lucreze în străinătate. Avantaje economice sunt, că oamenii aceştia câşigă euro şi îi aduc aici, la familiile lor. Casa lor e tot în România. 

Da, dar Guvernul României ar fi trebuit să dezvolte astfel de politici în ultimii ani în aşa fel încât sute de mii de români să se poată întoarce să lucreze acasă. Eu mă întreb, dacă la un azil de bătrâni din România, privat sau de stat, doamna respectivă primea o mie de euro pe lună, credeţi că mai pleca în Austria? Eu cred că nu, chiar dacă Austria îi dădea 1.400 de euro", a declarat Bogdan Chirieac, duminică seara, într-o intervenţie la România TV.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel