TENSIUNI în Pacific. China: SUA subminează pacea și stabilitatea

Se tulbură apele în vestul Pacificului. China este deranjată de acțiunile Statelor unite în strâmtoarea Taiwan.

China a declarat joi că Statele Unite subminează grav pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan, după ce un distrugător al marinei SUA a navigat în zonă. Zhang Chunhui, un purtător de cuvânt al comandamentului de război din estul Chinei, a declarat că armata chineză a urmărit și monitorizat USS Barry în timp ce distrugătorul naviga prin strâmtoare. Zhang a acuzat SUA că a trimis „semnale înșelătoare” oamenilor din Taiwan.

China consideră Taiwanul, o insulă autoguvernată și una dintre cele mai vibrante democrații din regiune, o parte a teritoriului său și nu a exclus utilizarea forței pentru a-și atinge obiectivele. Au apărut mai multe informații potrivit cărora, până la finalul acestui deceniu, China ar putea invada Taiwanul (vezi AICI).

Motivația SUA este întemeiată

„Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA pentru o zonă Indo-Pacifică liberă și deschisă. Marina SUA va continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde permite legea internațională.”, au declarat reprezentanții Flotei Pacificului SUA. În timp ce Statele Unite nu au legături formale cu Taiwanul, legea îi obligă să apere insula. Beijingul a acuzat Washingtonul și Taipei de „coluziune” față de declararea independenței formale a insulei.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că USS Barry a navigat prin strâmtoare și că forțele sale au monitorizat și nava de război, adăugând că situația este „la fel de normală”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel