China refuză categoric OMS în legătură cu o a doua fază a anchetării originii pandemiei

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

China a refuzat propunerea OMS de a investiga în continuare originile pandemiei Covid-19.

China a respins termenii propuși de Organizația Mondială a Sănătății pentru a investiga și mai în adâncime originile pandemiei de Covid-19. Conform BBC, conducătorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut Chinei să fie mai cooperantă când vine vorba de stadiile timpurii ale epidemiei. Printre informațiile care ar fi bine să fie făcute publice ar fi interogările laboratoarelor de cercetare.

Ministrul adjunct al Sănătății din China, Zeng Yixin, a spus că cererea șefului OMS a arătat „disprețuire pentru bunul simț și o aroganță la adresa științei”. Acesta a adăugat că planul a fost politizat, iar China nu dorește să accepte o investigație mai profundă a originii pandemiei.

Experții OMS nu au putut examina așa cum doreau situația

Doar o singură echipă de experți din partea OMS a putut ajunge în ianuarie în Wuhan, orașul unde a fost detectat prima dată virusul în decembrie 2019, pentru a trage concluzii despre originile pandemiei. Investigațiile cercetătorilor au concluzionat că este foarte improbabil ca coronavirusul să fi fost scăpat din laborator, însă teoria a continuat să persiste.

La începutul lunii acesteia, Tedros a făcut publici termenii unei faze a doua a anchetei științifice, incluzând analiza cercetărilor științifice din zona în care a fost identificat în primă fază. Acesta a solicitat Beijingului să fie „transparent, deschis și să coopereze” cu investigatorii pentru a da niște date care nu au fost făcute publice în timpul primei faze.

Ce a spus concret ministrul adjunct al Sănătății?

Acesta a vorbit la conferință de presă de joi, explicând că a fost extrem de surprins de propunerea OMS fiindcă s-a concentrat pe acuze grave la adresa protocoalelor de laborator ale Chinei. Zeng a adăugat că este „imposibil” ca China să accepte termenele propunerii, motivând că țara a dat propriile indicații privind căutarea originilor virusului. „Sperăm că OMS va examina serios considerațiile și sugestiile făcute de experții chinezi și că va trata speța cu adevărat științific, scăpând de interferențele politice”, a mai avut el de spus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel