China. O femeie a fost salvată de sub dărâmături după 6 zile de agonie

Sursă foto: Twitter (@YonHaber)
Sursă foto: Twitter (@YonHaber)

O femeie a fost prinsă sub dărâmăturile unei clădiri care s-a făcut una cu pământul în orașul Changsha. Nu este prima dată când o clădire se prăbușește din senin în China. 

Salvatorii din orașul Changsha, centrul Chinei, au scos de sub dărâmături o femeie încă în viață. Clădirea cu șase etaje se prăbușise cu șase zile înainte. Victima a fost conștientă în timpul extracției, operațiune care a avut loc imediat după miezul nopții și i-a sfătuit pe salvatori cum să o scoată în siguranță, transmite presa de stat, citată de BBC

Este cunocut faptul că zece persoane au supraviețuit, dar numărul morților a crescut de la cinci la 26 după ce au fost găsite mai multe cadavre. În cazul prăbușirii au fost efectuate arestări, în timp ce o anchetă privind siguranța clădirii este în desfășurare. 

Victimele au fost scoase de sub dărâmături după zeci de ore

Standardele slabe de siguranță și construcție, împreună cu corupția în rândul oficialilor locali, au dus la o serie de prăbușiri de clădiri în China. Salvatorii din Changsha au folosit metode tradiționale pentru a detecta semnele de viață: câini care urlă, scormonesc și adulmecă, dar și tehnologie mai modernă, precum dronele. 

Supraviețuitoarea scoasă joi de sub dărâmături a petrecut aproximativ 132 de ore prinsă în moloz.

O altă femeie care a fost salvată după 88 de ore a descris cum a rămas în viață raționalizând apa de băut și ținându-și cald.

Un zgârie nori din Shenzen a început să se miște

O clădire tip turn din Shenzen, China, a început să se clatine, semănând panicp printre pietonii din jur, dar și cei care erau în interior. Turnul de 291 de metri a început să se legene, deși în zonă nu fusese înregistrat niciun cutremur, iar condițiile meteo nu erau favorabile unui asemenea incident. În urma incidentului nicio persoană nu a fost rănită sau ucisă.

Clădirea, numită SEG Plaza, a început să se miște în jurul orei 12:30. La acea oră, aproximativ 15.000 de persoane se aflau la muncă sau la cumpărături în interiorul clădirii. Evacuarea a durat 90 de minute, timp în care turnul a continuat să se clatine. La mijlocul zilei de marți, stația locală de meteorologie a raportat adieri de vânt cu o viteză de 32 de kilometri pe oră. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel