China: Noile rachete 21D, supranumite "ucigașe de portavioane", expuse în premieră la parada din Piața Tiananmen

Noile rachete 21D ale armatei chineze, supranumite "ucigașe de portavioane", au fost prezentate, joi, la Beijing în cadrul impresionantei parade militare, ocazionată de împlinirea a 70 de ani de la capitularea Japoniei. Presa oficială chineză a indicat că ar fi pentru prima oară când acestea sunt expuse în public.

Douăsprezece rachete noi balistice de tipul DF-21D au fost prezentate publicului, la parada militară de joi, desfășurată în Piața Tiananmen, potrivit imaginilor televiziunii de stat chineze, relatează Agerpres. 

Această nouă armă a suscitat în ultimii ani numeroase speculații în cercurile militare cu privire la capacitatea acestora de a schimba echilibrul de putere în Oceanul Pacific, fieful tradițional al Flotei a 7-a americane.

Montate pe camioane mari, cele 12 rachete de tipul DF-21D ( 'Dongfeng'/'Vânt de est') reprezentau dispozitive cu o lungime de zece metri și un diametru de aproximativ un metru.

Război între Palate. Președinția și Guvernul, informații contradictorii

Presa oficială chineză a indicat că ar fi pentru prima oară când acestea sunt expuse în public. Raza lor de acțiune rămâne neclară, dar experți militari occidentali estimează că aceasta ar putea fi între 900 și 1.000 de km. Noile rachete balistice sunt capabile să dezvolte o viteză de până la 3.500 km/oră, ceea ce le face aproape invulnerabile în fața sistemelor de apărare antiaeriene clasice.

Rachetele DF-21 D sunt de fapt ASBM ( 'Anti-ship ballistic missile' /'Rachete balistice antinavale'), dotate cu echipamente electronice sofisticate ce le permit odată intrate în atmosferă să se îndrepte spre ținta lor.

Potrivit experților, încărcătura explozivă pe care o transportă este capabilă să provoace daune considerabile unui portavion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel