Război între Palate. Președinția și Guvernul, informații contradictorii

Criza refugiaților pare că a prins România nepregătită, cel puțin pe plan comunicațional. Declarațiile venite dinspre Palatul Cotroceni și cele venite despre Palatul Victoria sunt opuse, atât ca viziune politică, cât și informativ. 

Consilierul lui Klaus Iohannis: "România, nepregătită să primească imigranți"

Leonard Orban, consilierul președintelui Klaus Iohannis, a declarat, la Europa FM, cu privire la problema imigranților: "E o părere personală, subliniez: România este complet nepregătită pentru a integra migranți. (...) Cred că în România (...)  este nevoie de discuții foarte serioase între specialiști, să stabilim cum ne putem pregăti pentru integrarea migranților. E ridicol să crezi că într-o Europă deschisă, mai devreme sau mai târziu, nu vor veni migranți la tine, că nu se vor stabili din ce în ce mai mulți străini, nu neapărat din Asia, de pe alte continente, și vor veni și vei avea probleme de integrare". 

VEZI MAI MULT: Consilierul lui Klaus Iohannis, declarații tranșante. "E ridicol..."

Consilierul lui Victor Ponta: "Trebuie să primim refugiați. E absolut firesc"

Gyorgy Frunda, consilier al lui Victor Ponta, a declarat, miercuri, în emisiunea "100 de minute" de la Antena 3, că "după părerea mea, trebuie să primim refugiați. Ar fi un gest absolut nefiresc. Angela Merkel a dat dovadă că ea crede în ideologia creștin-democrată și a aplicat în Germania acest lucru și uitați că populația nu a reacționat negativ, dimpotrivă, oamenii ies și-i ajută pe refugiați în gări. În România nu vor fi mulți refugiați și avem mulți mai mulți care sunt aici deja, avem zeci de mii, dacă nu sute de mii". 

Traian Băsescu, fost președinte, este de părere că "România ar trebui să refuze să primească migranți pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastră, nu noi suntem magnetul pentru acești oameni". 

VEZI MAI MULT: Traian Băsescu, intervenție dură la B1. "Aș convoca CSAT"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel