China lansează exerciții de „blocadă” în jurul Taiwanului: Operațiuni de blocaj și sprijin comun

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Republica Populară Chineză va continua exercițiile militare pe mare și în aer în jurul Taiwanului.

Armata chineză a anunțat marți, 9 august 2022, că va extinde exercițiile militare pe mare și în aer în jurul Taiwanului, cu accent pe „blocadă comună și sprijin comun”.

Duminică, 7 august, trebuia să fie ultima zi de exerciții militare și exerciții cu foc real care au început pe 4 august, ca răspuns posibil la vizita de 20 de ore a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, la începutul săptămânii. Cu toate acestea, luni, Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) a declarat că va prelungi în continuare exercițiile.

Marți, Comandamentul Teatrului de Est a lansat din nou o declarație în care a spus că va continua să desfășoare exerciții comune bazate pe scenarii în spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului. Acesta a adăugat că exercițiile se vor concentra pe organizarea „operațiunilor comune de blocaj și sprijin comun”.

Între timp, armata taiwaneză a început să efectueze exerciții de artilerie cu foc real în districtul Pingtung din Taiwan marți și le va organiza din nou joi (11 august). Exercițiile au loc la poligonul de antrenament Fenggang și vor presupune tragerea a 78 de obuziere autopropulsate de 155 mm și a șase mortiere de 120 mm și vor fi implementate de Comandamentul 43 Artilerie al Corpului 8 Armată și Brigada 333 Infanterie Mecanizată, comandamentele de apărare din Hualien și Taitung și Administrația Gărzii de Coastă.

Lou Woei-jye (樓偉傑), purtătorul de cuvânt al Corpului 8 de armată din Taiwan, a declarat presei că scopul exercițiului de artilerie a fost de a exersa respingerea unei debarcări a forțelor inamice, a raportat CNA. Când a fost întrebat dacă zona de antrenament se suprapune cu una dintre zonele desemnate de PLA, Lou a subliniat că nu a existat deloc suprapunere, conform Taiwan News.

SUA spun că Republica Populară Chineză nu va invada Taiwanul în următorii 2 ani

Evaluarea SUA cu privire la calendarul Chinei pentru o invazie a Taiwanului nu s-a schimbat, a declarat subsecretarul pentru Politică al Apărării, Colin Kahl, în timpul unei conferințe de presă de luni de la Pentagon.

Kahl a spus că Pentagonul nu și-a schimbat predicția conform căreia China nu va încerca să cucerească Taiwanul militar în următorii doi ani, ca răspuns la călătoria președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi.

„În mod clar (Republica Populară Chineză) încearcă să constrângă Taiwanul, în mod clar încearcă să constrângă comunitatea internațională și tot ce voi spune este că nu vom mușca momeala. Nu va funcționa”, a spus subsecretarul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel