SUA spun că Republica Populară Chineză nu va invada Taiwanul în următorii 2 ani

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Statele Unite ale Americii își mențin poziția cu privire la o posibilă invadare a Taiwanului de către Republica Populară Chineză.

Evaluarea SUA cu privire la calendarul Chinei pentru o invazie a Taiwanului nu s-a schimbat, a declarat subsecretarul pentru Politică al Apărării, Colin Kahl, în timpul unei conferințe de presă de luni de la Pentagon.

Kahl a spus că Pentagonul nu și-a schimbat predicția conform căreia China nu va încerca să cucerească Taiwanul militar în următorii doi ani, ca răspuns la călătoria președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi.

„În mod clar (Republica Populară Chineză) încearcă să constrângă Taiwanul, în mod clar încearcă să constrângă comunitatea internațională și tot ce voi spune este că nu vom mușca momeala. Nu va funcționa”, a spus subsecretarul.

China, exerciții în jurul Taiwanului

Ca răspuns la vizita lui Pelosi, China a lansat exerciții militare la scară largă. În perioada 4-7 august, a lansat rachete balistice lângă Taiwan și a desfășurat avioane și nave militare peste linia mediană a strâmtorii Taiwan.

China a anunțat, de asemenea, că Armata Populară de Eliberare va începe să organizeze exerciții militare „regulate” la est de linia mediană a strâmtorii Taiwan. Exercițiile comune se vor concentra pe operațiuni anti-submarine și de asalt pe mare, potrivit Comandamentului Teatrului de Est al Chinei.

Kahl a spus că SUA vor „continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde legea internațională ne permite să facem acest lucru, inclusiv în strâmtoarea Taiwan”. De asemenea, SUA vor fi alături de aliații și partenerii săi regionali, a adăugat el.

În timpul unei întâlniri cu președintele Tsai Ing-wen (蔡英文) din 3 august, Pelosi a spus că vizita ei arată „în mod clar” că SUA nu își vor abandona angajamentul față de Taiwan. Luni (8 august), ministrul de externe Joseph Wu (吳釗燮) a declarat în timpul unui interviu CNN că Taiwanul nu se teme de China, conform taiwannews.

China spune că va organiza exerciții militare „regulate” la est de linia mediană a Taiwanului

Presa de stat chineză a anunțat duminică (7 august) că, deși cele patru zile de exerciții militare se vor încheiq, Armata de Eliberare a Poporului (PLA) va începe să organizeze exerciții militare „regulate” la est de linia mediană a Taiwanului.

În semn de protest față de vizita președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, China a anunțat pe 2 august că va organiza exerciții militare și exerciții cu foc real în șase zone din jurul Taiwanului, între 4 și 7 august. Comandamentul Teatrului de Est al PLA a anunțat duminică, prin oficiosul statului Xinhua, că a continuat exercițiile comune de luptă în spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului pentru a-și testa „capacitățile de a folosi focul comun pentru a lovi ținte terestre și ținte aeriene cu rază lungă”.

Postul de știri TV de stat CCTV a citat un comentator spunând că PLA va începe să organizeze exerciții militare „regulate” pe partea de est a liniei mediene a Taiwanului, potrivit unui raport Reuters. Comentatorul a susținut că linia mediană nu a primit niciodată recunoaștere legală și a descris-o drept o linie „imaginară” concepută de armata americană în secolul precedent pentru a satisface nevoile lor de luptă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel