China îndeamnă SUA să oprească imixtiunile în Taiwan, Hong Kong și Xinjiang

China îndeamnă SUA să oprească imixtiunile în Taiwan, Hong Kong și Xinjiang
China îndeamnă SUA să oprească imixtiunile în Taiwan, Hong Kong și Xinjiang

Ministrul chinez de Externeîndeamnă Washingtonul să nu se mai amestece în facerile interne ale Chinei: Taiwan, Hong Kong, Xinjiang și Tibet.

Wang Yi, ministrul chinez de externe, a subliniat viziunea Beijingului pentru îmbunătățirea relațiilor cu Statele Unite și a îndemnat Washingtonul să nu se mai amestece în afacerile sale interne, inclusiv problemele sensibile din Tibet, Hong Kong, Xinjiang și Taiwan.

Luând cuvântul la un forum sponsorizat de ministerul de externe privind „Aducerea relațiilor China-SUA pe drumul cel bun”, Wang a precizat că Beijingul este pregătit să redeschidă un dialog constructiv cu administrația președintelui Joe Biden, după mai mulți ani în care relațiile dintre cele două state „s-au confruntat cu cele mai mari dificultăți de la stabilirea legăturilor diplomatice”.

Diplomatul chinez a cerut ridicarea sancțiunilor

De asemenea, Wang Yi a cerut Washingtonului să ridice „sancțiunile nerezonabile” pentru mărfurile chineze și să elimine restricțiile privind contactele interumane. Remarcile ministrului au venit în timp ce China presează administrația lui Joe Biden să renunțe la multe dintre măsurile adoptate de predecesorul său, Donald Trump.

Acestea includ presiuni asupra nemulțumirilor comerciale și tehnologice care l-au determinat pe Trump să majoreze tarifele la importurile chineze în 2017 și să impună interdicții sau alte restricții companiilor de tehnologie chineze și schimburilor academice, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel