Urmărește emisiunea live


China critică afirmaţiile secretarului de stat american şi consideră că ţin de ''o mentalitate a Războiului Rece''

China a denunţat luni o mentalitate a Războiului Rece în afirmaţiile făcute de secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a avertizat vineri împotriva Beijingului şi a Moscovei cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, relatează AFP.

Într-un discurs rostit la Berlin, Pompeo a acuzat în special China că a adus o nouă viziune a autoritarismului.

În răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a denunţat atacurile rău intenţionate şi lipsite de fundament ale secretarului de stat american Pompeo, căruia i-a cerut să renunţe la prejudecăţile ideologice şi la mentalitatea depăşită a Războiului Rece.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, aflat vineri la Berlin, a avertizat în legătură cu Rusia, care invadează ţări vecine şi 'îi omoară pe opozanţii politici', dar şi cu China, acuzată că oferă o 'nouă viziune a autoritarismului', notează AFP.

Naţiunile libere şi occidentale au responsabilitatea de a descuraja ţări precum China, Rusia şi Iran să ne ameninţe poporul, a declarat Pompeo într-un discurs în capitala germană, în ajunul celebrării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Statele Unite şi aliaţii lor ar trebui să apere ceea ce a fost câştigat atât de greu în 1989 şi să conştientizeze că suntem într-o competiţie de valori cu naţiuni care nu sunt libere, a adăugat el.AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel