Urmărește emisiunea live


China cere Rusiei şi Occidentului să evite un nou Război Rece

Ambasadorul Chinei, Zhang Jun, a pledat pentru evitarea izbucnirii unui nou Război Rece.

Ambasadorul Chinei, Zhang Jun, a pledat, luni, la sesiunea extraordinară a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, pentru evitarea izbucnirii unui nou Război Rece, în contextul războiului din Ucraina şi al tensiunilor dintre Rusia şi Occident.

„Războiul Rece s-a încheiat de mult timp. Mentalitatea specifică Războiului Rece, fondată pe confruntarea între blocuri, trebuie abandonată. Toată lumea ar avea de pierdut, fără a avea nimic de câştigat, într-o astfel de situaţie", a declarat Zhang Jun, potrivit cotidianului Le Monde.

China a evitat să condamne direct intervenţia militară rusă în Ucraina, dar a anunţat că susţine respectarea suveranităţii naţiunilor.

Luni, Wang Wenbin, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, a îndemnat Rusia şi Ucraina să revină la „calm", să dea dovadă de „reţinere" şi să evite escaladarea conflictului militar.

Vezi și: Chirieac: Vladimir Putin, pericol final pentru omenire. India, China și Occidentul să oprească un lider care și-a pierdut mințile

Bogdan Chirieac atrage atenția, într-un editorial scris pentru Defenseromania.ro, că niciodată, până acum, un lider al unei puteri nucleare nu a folosit amenințarea cu arma atomică. Este evident că pe Putin îl bântuie ieșirea din istorie odată cu toată planeta, scrie Chirieac. 

Iată, integral, editorialul scris de Bogdan Chrieac:

Nebunia nucleară a lui Putin

Luni, la prânz, ora României, ministrul Apărării din Rusia, Serghiei Șoigu, a anunțat, cu mândrie, că a îndeplinit ordinul președintelui Vladimir Putin: a operaționalizat arsenalul nuclear al Federației Ruse. În total, e vorba de vreo 6.500 de focoase nucleare capabile să șteargă viața de pe Pământ de vreo 1.000 de ori. Firește, toată lumea civilizată din Statele Unite și până în Europa, la diverse niveluri politice, și-a exprimat îngrijorarea. Din august 1945, după exploziile de la Hiroshima și Nagasaki, nimeni nu a amenințat explicit cu arma nucleară. De-a lungul întregului Război Rece dintre Occident și URSS, înarmarea nucleară a continuat, cu diverse viteze, dar niciodată nu s-a amenințat explicit, de o partea și de alta a fostei Cortine de Fier, cu nimicirea nucleară.

Vladimir Putin, risc imediat pentru viața pe Terra

În spatele ușilor închise, a cercurilor diplomatice occidentale, inclusiv de la București, se estimează că nu este o amenințare reală, ci doar un mijloc de presiune. Putin este disperat. Invadarea Ucrainei nu a reușit, sancțiunile occidentale pun Rusia în genunchi, economic și social. Viitorul este cât se poate de sumbru pentru ocupantul de la Kremlin. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel