China a trimis o dronă de ultimă generație spre Taiwan. Cum arată WZ-7 Soaring Dragon / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Drona chineză WZ-7 Soaring Dragon a fost observată pentru prima oară în ADIZ.

Armata taiwaneză a urmărit joi cinci nave de război chineze și 26 de avioane militare chineze, iar printre două tipuri de vehicule aeriene fără pilot (UAV) detectate s-a numărat WZ-7 Soaring Dragon, care a fost observat pentru prima dată în Zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului (ADIZ).

Ministerul Apărării Naționale (MND) a anunțat că începând cu ora 17.00, joi, 26 de avioane ale Forțelor Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLAAF) și cinci nave au fost detectate în jurul Taiwanului. Dintre acestea, două avioane de luptă Sukhoi Su-30 și două bombardiere de luptă Xi'an JH-7 au trecut linia mediană: o dronă Guizhou BZK-007 a zburat chiar lângă marginea de sud-vest a liniei mediane și patru avioane de luptă Shenyang J-16, un avion de război electronic Shaanxi Y-9 și unul Guizhou WZ-7 Soaring Dragon au intrat în colțul de sud-vest al ADIZ din Taiwan.

Forțele aeriene din Taiwan au răspuns trimițând avioane de patrulare aeriană de luptă, trimițând avertismente radio și urmărind aeronavele chineze cu rachete antiaeriene terestre.

WZ-7 Soaring Dragon este un UAV de mare altitudine, de lungă durată, care are o configurație și o funcție similară cu Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk.

Apariția BZK-007 și WZ-7 urmează un model de intruziuni crescânde ale dronelor chineze în ADIZ din Taiwan. Nu este încă clar dacă China își schimbă incursiunile în ADIZ de la aeronave cu echipaj la aeronave fără pilot sau planifică o combinație a ambelor tipuri, conform taiwannews.

Putin spune că Rusia vrea să pună capăt războiului din Ucraina „cât mai curând posibil”

Putin i-a spus premierului Indiei că dorește ca războiul din Ucraina să se încheie „cât mai curând posibil”, adăugând că înțelege că India are îngrijorări cu privire la război.

„Cunosc despre poziția dumneavoastră cu privire la conflictul din Ucraina și știu despre preocupările dumneavoastră. Ne dorim ca toate acestea să se termine cât mai curând posibil”, i-a spus președintele rus lui Narendra Modi în cadrul unei întâlniri în marja summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) din Uzbekistan.

Membrii permanenți ai SCO, pe lângă India, includ China, Rusia, Pakistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan, conform Al Jazeera (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel