Chile INTERZICE ouăle Kinder

Bogdan Bolojan / 09 feb 2018 / 10:08 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Chile a decis să interzică mai multe produse, considerate vinovate de creșterea în greutate a copiilor din țară. Printre produse se numără și celebrele ouă din ciocolată, Kinder, relatează Reuters.

Guvernul chilian, cu care se confruntă cu rate ridicate de obezitate, a declanșat un război împotriva alimentelor considerate nesănătoase, cu numeroaase restricții de introducere pe piață, redesenări obligatorii ale ambalajelor și reguli de etichetare care vizează transformarea obiceiurilor alimentare a 18 milioane de persoane.

Experții în nutriție spun că măsurile pregătite reprezintă cea mai ambițioasă încercare din lume de a remodela o cultură alimentară a unei țări și ar putea fi un model pentru modul în care se încearcă schivalul unei epidemii globale de obezitate, despre care cercetătorii spun că contribuie la patru milioane de decese premature pe an.

Presiuni enorme

"Este greu să spun cât de importante sunt aceste acțiuni-sau cât de greu a fost să ajungem în fața presiunilor obișnuite", a declarat Stephen Simpson, directorul Centrului Charles Perkins, o organizație de cercetători axată pe știința nutriției și a obezitătii.

"Industriile de produse alimentare care produc miliarde de dolari au exercitat acele presiuni pentru a elimina reglementările cu succes în multe alte țări," a mai spus el.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26