Cherecheș, adus în România pentru executarea pedepsei la închisoare

Inquam Photos / Paul Ursachi
Inquam Photos / Paul Ursachi

Cătălin Cherecheș se va întoarce în țară pentru a-și ispăși pedeapsa de 5 ani la închisoare.

„În urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și structurile de poliție din Germania, precum și a deciziei justiției germane, o escortă a Poliției Române îl va aduce în țară pe bărbatul din Baia Mare, în vederea executării mandatului, la o dată ce va fi stabilită de comun acord, cu partenerii germani.

Reamintim faptul că, în seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, bărbatul, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. 

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în soluționarea acestui caz.”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Reamintim că, luna trecută, reprezentantul organizației AEBS, Erich Mocanu, declara că politicianul român poate fi pus în libertate.

„Ați vorbit cu procurorul care se ocupă de cazul Cătălin Cherecheș. Ce informații mai avem din acest caz și cât mai așteptăm să-l aducem să execute pedeapsa de care a fugit din România?”, a întrebat redactorul-șef al Știridiaspora.ro, Bogdan Bolojan, în timpul emisiunii Diaspora în direct de la DC News TV.

„Da, într-adevăr, am avut întâlnirea direct cu procurorul. Cătălin Cherecheș este încă în Penitenciarul Stadelheim din Munchen și va mai rămâne deocamdată acolo. În decembrie 2023, judecătorii de la Tribunalul din Munchen au cerut României să arate dosarul de condamnare și să arate procedura corectă a mandatului european de arestare și extrădare, adică de readucere în România.

După cum am înțeles, la mijlocul lunii ianuarie au ajuns actele la Tribunalul din Munchen, doar că judecătorii nu le-au studiat încă, își mai lasă puțin timp. În jurul datei de 20 ianuarie, fostul primar a depus un atac în instanță, prin avocatul său, prin care cere ca, în perioada aceasta de studiere a actelor, să fie în libertate și să stea în Germania. I-a fost respinsă pe data de 20, astfel că el este în continuare în penitenciar”, a răspuns atunci reprezentantul organizației AEBS, Erich Mocanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel