EXCLUSIV  Cazul Cherecheș: Informații noi de la procurorul de caz din Munchen. "Se poate întâmpla să fie pus în libertate"

Inquam Photos / Paul Ursachi
Inquam Photos / Paul Ursachi

Reprezentantul organizației AEBS, Erich Mocanu, a vorbit cu procurorul german din dosarul Cherecheș și a oferit mai multe informații.

„Ați vorbit cu procurorul care se ocupă de cazul Cătălin Cherecheș. Ce informații mai avem din acest caz și cât mai așteptăm să-l aducem să execute pedeapsa de care a fugit din România?”, a întrebat redactorul-șef al Știridiaspora.ro, Bogdan Bolojan, în timpul emisiunii Diaspora în direct de la DC News TV.

Judecătorii își mai lasă puțin timp înainte de studierea dosarului

„Da, într-adevăr, am avut întâlnirea direct cu procurorul. Cătălin Cherecheș este încă în Penitenciarul Stadelheim din Munchen și va mai rămâne deocamdată acolo. În decembrie 2023, judecătorii de la Tribunalul din Munchen au cerut României să arate dosarul de condamnare și să arate procedura corectă a mandatului european de arestare și extrădare, adică de readucere în România.

După cum am înțeles, la mijlocul lunii ianuarie au ajuns actele la Tribunalul din Munchen, doar că judecătorii nu le-au studiat încă, își mai lasă puțin timp. În jurul datei de 20 ianuarie, fostul primar a depus un atac în instanță, prin avocatul său, prin care cere ca, în perioada aceasta de studiere a actelor, să fie în libertate și să stea în Germania. I-a fost respinsă pe data de 20, astfel că el este în continuare în penitenciar”, a răspuns reprezentantul organizației AEBS, Erich Mocanu.

Prin ce penitenciare l-au plimbat în Germania

„La un moment dat, a vrut să-și schimbe închisoarea?”, a întrebat moderatorul emisiunii.

„Nu, tot acolo în Munchen este. Mutarea a avut loc de la locul în care a fost arestat. El a fost arestat în Augsburg și a fost ținut acolo pentru patru-cinci zile până s-a făcut transferul la Munchen, unde s-a făcut dosarul lui de extrădare. Trebuie să judece capitala regională a statului federal Bavaria.

Așa cum am anunțat în decembrie, la arestare, poate să dureze și șase luni întreaga procedură. Asta nu înseamnă că în următoarele șase luni sigur ajunge în România. Se poate întâmpla să fie pus în libertate în Germania”, a adăugat Mocanu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel