Charles Aznavour, deces. Radu Banciu: Mi-a spus direct că îi detestă pe români

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a povestit în ediţia de luni a emisiunii „Lumea lui Banciu”, de la B1 TV, despre discuția pe care a purtat-o la telefon cu Charles Aznavour, marele artist care a decedat la vârsta de 94 de ani.

„A filmat şi la Bucureşti, celebrul Moş Goriot care a fost un eşec cinematografic. Prestaţia lui nu a ieşit în evidenţă. Dar atunci am avut ocazia să vorbesc cu el la hotelul unde se caza. Într-o situaţie neverosimilă pentru mine, nu pentru cei care îl invitau, gen Andreea Esca la Pro TV, unde am înţeles că a fost. Dar era simplu să îl invite o televiziune. Eu l-am sunat, pur şi simplu, în camera de hotel, fiind un jurnalist cu vechime de 2 ani la vremea respectivă în presa sportivă. Evident că am sunat la recepţie la hotel şi ăia nu voiau să îmi dea camera lui. Mi-au spus că nici nu au auzit niciodată de nenea ăsta, cine e, aşa cum face ori hotel, nu voiau să îţi dea legătura în cameră pentru că... cine erai tu, nu erai anunţat. Până la urmă, tot insistând, mi-a făcut legătura în silă. (...) Exact la prima sonerie, a ridicat telefonul. Eu i-am explicat, încercând să nu mă bâlbâi, într-o franceză impecabilă, că sunt un jurnalist sportiv, că nu am nicio treabă cu filmul la care el lucrează, dar totuşi ziarul nostru ar vrea să aibă onoarea să stea de vorbă. El a fost foarte amabil şi mi-a zis cum să nu, deşi mi-a zis din capul locului că nu i-a plăcut niciodată sportul. Și, dacă întreb de sport, o să răspundă cu da şi nu”, a povestit jurnalistul Radu Banciu, luni seară, la B1 TV.

„Îi detestă pe români”

„Mi-a povestit multe despre Armenia şi - ce mi s-a părut foarte interesant şi regăsesc în ce spune presa mondială - era un tip direct, așa cum nu există decât în imaginația unora. Mi-a spus direct că îi detestă pe români. Deşi nu ne cunoaşte foarte bine ca popor, şi-a dat seama din puţin că românul nu iubeşte munca, nu este un individ care să aibă chemarea către ceva. Sigur, nu am putut decât să îi dau dreptate, el punând în balanţă că în Armenia, de exemplu, dacă te duci şi arunci o monedă, toţi sar, îţi pupă mâna, dar după te întreabă dacă nu ai şi ceva de muncă. Pe când, la noi, dacă arunci o monedă în aer, oamenii vor lua moneda, nu îţi vor pupa mâna şi vor pleca cu ea. Trebuie să recunoaşteţi că avea dreptate omul, deşi nu era un cunoscător al situaţiei”, a spus Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel