CGMB: Uite şedinţa, nu e şedinţa. Precizări Primăria Bucureşti

Consiliul General al PMB / foto: PMB
Consiliul General al PMB / foto: PMB

Aşa-zisa şedinţă de azi a CGMB este doar un exerciţiu de imagine al consilierilor PNL şi USR, susţine PMB într-un comunicat de presă.

Primăria Municipiului Bucureşti susţine că 'aşa-zisa' şedinţă de luni a Consiliului General este doar un exerciţiu de imagine al consilierilor PNL şi USR.

"Aşa-zisa şedinţă de azi a Consiliului General este doar un exerciţiu de imagine al consilierilor PNL şi USR, care nici măcar nu au catadicsit să fie prezenţi, dintre cei 23 de semnatari ai convocatorului în sală fiind doar 14 (...). Întrucât documentul intitulat 'Convocare', la rubrica 'Ordinea de zi' nu conţine nici măcar un proiect de hotărâre, aşa-zisa şedinţă nu poate fi considerată ca fiind convocată cu aplicabilitatea art. 39 alin. (2) din Legea 215/2001, prin urmare nu poate avea loc", precizează PMB, într-un comunicat remis Agerpres.

Conform PMB, faptul că unii consilieri generali ai PNL şi USR au ales să ignore punctul de vedere formulat de prefectul Capitalei, 'afişat pe site-ul PMB şi transmis tuturor consilierilor generali în timp util, organizând o conferinţă ad-hoc în sala de şedinţe, se înscrie în linia generală a politicii promovate de cele două partide - de a se împotrivi proiectelor iniţiate de primarul general'.

Potrivit poziţiei exprimate de prefect, 'condiţia esenţială, fundamentală şi strict necesară pentru a exista premisele unei convocări a Consiliului General, pe baza unei ordini de zi, este cea referitoare la înscrierea pe ordinea de zi a cel puţin unui proiect de hotărâre, elaborat cu respectarea normelor de tehnică legislativă şi însoţit de documentele care fundamentează şi justifică această convocare pentru adoptarea unei anumite măsuri administrative'.

Şedinţa CGMB convocată de PNL-USR nu a mai avut loc din lipsă de cvorum

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) privind situaţia economică a celor 22 de companii municipale, convocată luni de către consilierii generali PNL şi USR, nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. Dintre cei 23 de semnatari ai convocatorului au fost prezenţi doar 14, iar pentru ca şedinţa să aibă loc ar fi fost necesară prezenţa a 28 de consilieri generali.

'Am vrut să dăm o şansă doamnei primar şi PSD sa prezinte oamenilor ce este cu aceste firme. La 22 de companii înfiinţate anul trecut le-a dat nu mai puţin de 200 de milioane de euro. Pentru asemenea sumă, era normal ca doamna primar să vină în faţa noastră şi să prezinte managementul acestor companii, să ştim cine sunt acei directori. Noi până acum nu am vazut nici măcar un CV al acestor oameni, sa vedem cine sunt cei din Consiliul de Administraţie şi ce are de gând să facă mai departe cu aceste firme', a declarat consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

El a adăugat că 'se fac presiuni' asupra angajaţilor ca aceştia să plece din administraţie şi să meargă către companii şi a spus că numărul funcţionarilor creşte atât în aparatul propriu al primarului, cât şi în holding.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel