Certificat verde în România. Alexandru Rafila: Se încearcă o pasare a responsabilităţii care nu este corectă

Guvernul României
Guvernul României

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a fost întrebat despre măsurile care s-au luat pentru creşterea ratei de vaccinare în România şi despre certificatul verde. 

"Noi ceea ce a ţinut de Ministerul Sănătăţii am făcut. Am făcut informări legate de vaccinarea copiilor, suntem promotorii vaccinării pe orice cale, dar discuţia despre certificatul verde n-aş vrea să o mai reluăm. Ministerul Sănătăţii a realizat un draft al unei legi care ar fi trebuit să fie, într-un fel sau altul, aprobată de către Parlament. Acel proiect de lege s-a blocat, ştiţi bine că şi colegii de la Partidul Naţional Liberal au promovat un astfel de proiect în luna octombrie care, din păcate, era unilateral, se referea doar la personalul medical, deci nu era un proiect pentru sănătatea publică, el avea foarte multe amendamente, fusese respins în Senat. 

Noi am făcut tot ceea ce a ţinut de noi astfel încât să aducem partea de legislaţie care ar fi trebuit să fie adoptată în Parlament. Nu a existat această decizie de natură politică. Mie îmi pare rău că lucrul acesta nu este discutat şi chiar asumat, pentru că se încearcă o pasare a responsabilităţii care nu este corectă şi care, până la urmă, trebuie să ne asumăm cu toţii. Eu îmi asum pentru că sunt parlamentar, dar trecerea unei astfel de legi trebuie făcută cu acordul Parlamentului, pentru că punea în discuţie limitarea unor drepturi, iar lucrul acesta trebuie făcut prin lege, nu prin ordonanţă", a spus, vineri, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Rafila, răspuns pentru PNL: Nu a mai făcut nimeni așa ceva

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, are o replică pentru PNL, după ce purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe, l-a criticat. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe l-a criticat, joi, pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că încă nu ar fi luat măsuri pentru a combate valul 5 al infectărilor cu Sars-Cov 2, dar și despre lipsa unei legi care să încurajeze vaccinarea.

„Nu știu cine m-a acuzat de pasivitate. Acest gen de declarații de la persoane care nu știu ce înseamnă o activitate responsabilă în favoarea sănătății publice, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de valoare”, a spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel