CERT-RO: Un nou scam vizează clienții Huawei Mobile!

Alexandru Ichim / 23 mai 2019 / 19:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un nou atac cibernetic îi vizează pe clienții Huawei Mobile. CERT-RO îi avertizează pe internauți. 

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică trage un nou semnal de alarmă și avertizează internauții cu privirea la un nou tip de înșelătorie în mediul online. 

”Evitați furnizarea de date personale sau financiare online, pentru anumite premii, vouchere sau reduceri, în special dacă acel concurs sau acea promoție nu este făcută publică pe canalele oficiale ale companiei (site oficial, conturi de social media recunoscute).

Așa cum se poate observa din capturile furnizate de unul dintre urmăritorii noștri de pe social media, site-ul de pe care se propagă acest 'concurs' nu este cel oficial. Textul este într-o limbă română precară, fără diacritice, cel mai probabil o traducere a textului dintr-o altă limbă, efectuată cu o soluție de traducere automată online.

Desigur, atacatorii subliniază totodată faptul că timpul de răspuns este limitat, pentru a nu lăsa răgaz utilizatorului să analizeze în amănunt detaliile 'concursului'. Mulțumim urmăritorilor noștri de pe conturile social media ale CERT-RO pentru incidentele raportate! Informațiile furnizate de voi ne ajută la alertarea în timp util a celorlalți utilizatori!”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de reprezentanții CERT-RO. 

Vezi și: MAI: Ultimele detalii pentru buna desfășurare a alegerilor și a referendumului

SURSA FOTO: CERT-RO


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24