EXCLUSIV  Cererea de liberare a lui Dragnea, amânată. Tache: Nu știu dacă ați mai auzit vreodată ca un judecător să facă așa ceva

Chirieac, Ciuvică și Tache, la DCNewsTV
Chirieac, Ciuvică și Tache, la DCNewsTV

Diana Tache a reacționat la 'Miercurea Neagră' de la DCNewsTV cu privire la amânarea judecării cererii prin care Liviu Dragnea vrea să fie liberat condiționat din Penitenciarul Rahova și dosarul vizitei în SUA din 2017.

Miercuri, Tribunalul București a amânat judecarea cererii prin care Liviu Dragnea vrea să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Anterior, instanța inferioară a respins această solicitare.

Procesul fostului lider PSD a fost amânat pentru 26 mai, fiind invocat motivul lipsei apărării. Cererea de amânare a fost depusă chiar de el, pentru că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces.

Penitenciarul Rahova trebuie să realizeze, până la 26 mai, un raport actualizat privind zilele câștigate prin muncă.

Diana Tache: Îndeplinea toată condițiile pentru a fi liberat condiționat

 

Diana Tache a declarat la 'Miercurea Neagră' de la DCNewsTV, unde face analiza politică a săptămânii alături de Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică, faptul că Dragnea 'îndeplinea toate condițiile pentru a fi liberat condiționat'.

'După cum am văzut foarte pe scurt astăzi, judecătorul a lăsat să se înțeleagă că motivarea era una fără substanță. Nu știu dacă ați mai auzit vreodată de faptul că un judecător lasă să se înțeleagă că ai lui colegi motivează fără substanță', a spus Diana Tache.

'Înțeleg totuși că se vor cere lămuriri la Comisia de la penitenciar', a subliniat ea.

Totodată, Diana Tache a adus în discuția cel mai nou dosar în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată.

'Mă gândesc că nu e întâmplătoare graba cu care s-a trimis în judecată dosarul vizitei în SUA'

'Nu știu, mă gândesc că nu e întâmplătoare graba cu care s-a trimis în judecată celălalt dosar, cel cu vizita în SUA din 2017.

E dreptul meu să iau în calcul și această variantă. Este un dosar aflat pe masa procurorilor din 2018, motiv pentru care graba cu care s-a întâmplat acum, între cele două termene, mi se pare cel puțin de ridicat niște semne de întrebare', a mai spus Diana Tache.

VEZI ȘI: Dragnea, scrisoare către Trump. Avocata Flavia Teodosiu neagă informația: Mi se pare o bătaie de joc!

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA în dosarul vizitei în SUA la instalarea lui Donald Trump

Luni, 17 mai, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea pentru trafic de influenţă, în dosarul deschis pentru vizita făcută în SUA la învestirea lui Donald Trump în ianuarie 2017.

Procurorii DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de două fapte de trafic de influență și de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Alături de Dragnea a fost trimis în judecată și Gheorghe Dimitrescu, fost consul al României la Bonn - rechemat în țară în ianuarie 2021 -, consilier la acea vreme al fostului deputat PSD, Florin Iordache.

Dragnea ar fi primit în perioada ianuarie 2017 - mai 2017, de la un om de afaceri, foloase necuvenite pentru el și pentru PSD în scopul participării la învestirea lui Donald Trump ca președinte al SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel