Centura ocolitoare Craiova Sud, inaugurată

Centura ocolitoare Craiova Sud, care face legătura între DN6 Bucureşti-Alexandria- Caracal-Craiova-Timişoara şi DN65 Craiova-Slatina-Piteşti, a fost inaugurată, luni, în prezenţa ministrului Transporturilor, Sorin Buşe, şi a directorul general al CNAIR, Cătălin Homor. 

Varianta de ocolire Craiova Sud are o lungime de 6,291 km, este prevăzută cu un pasaj cu o deschidere totală de 227 m, 11 podeţe transversale şi opt pentru drumurile agricole, 9 staţii de preepurare şi bazine de retenţie, platforme de siguranţă şi prin folosirea acesteia se reduce timpul de parcurs de la 35 - 40 minute prin oraş la 6-7 minute între cele două drumuri naţionale. 

"Reuşim să inaugurăm această variantă ocolitoare acum, înaintea sezonului de iarnă, când traficul este mai dificil şi mai complicat şi din cauza zăpezii. Era vorba de câteva zile, pentru că dacă se rata iarăşi se ajungea în sezonul de primăvară, ceea ce nu am dorit. Am ţinut ca lucrarea să fie finalizată acum, deşi au fost întârzieri din cauza problemelor de calitate, iar noi nu am vrut să facem rabat de la calitate. Când am văzut că nu este calitate, am cerut să se refacă totul, în aşa fel încât să corespundă cerinţelor de calitate", a spus Sorin Buşe. 

Reprezentanţii Companiei Ford au salutat inaugurarea Centurii de Sud a Craiovei, despre care au spus că este "un proiect de importanţă semnificativă pentru Craiova şi pentru regiune". 

"Ne bucurăm să constatăm progresul şi în alte proiecte de infrastructură de importanţă strategică şi vom continua să monitorizăm îndeaproape implementarea acestora, sperând totodată că acestea se vor încadra în calendarul anunţat deja de autorităţi", au afirmat reprezentanţii Ford, citați de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel