Cele mai surprinzătoare 6 detalii despre Regele Charles din cartea Prințului Harry

Foto: Facebook The Royal Family
Foto: Facebook The Royal Family

Află în articol care sunt cele mai surprinzătoare 6 detalii despre Regele Charles al III-lea din cartea Prințului Harry, Spare.

Cartea Prințului Harry, "Spare", a fost lansată în întreaga lume marți., 9 ianuarie. Cartea conține o mulțime de detalii surprinzătoare despre tatăl lui Harry, regele Charles al III-lea, și relația complexă pe care cei doi o au, scrie Insider.

Relația lui Harry cu tatăl său a fost tensionată de când acesta s-a retras din viața regală în 2020. El i-a spus anterior lui Oprah Winfrey că Charles a încetat să-i mai răspundă la apeluri, după ce și-a dat demisia. În memoriile sale, Harry a scris că Charles și Prințul William și-au exprimat confuzia cu privire la motivul pentru care el a părăsit Marea Britanie, la o întâlnire privată după înmormântarea Prințului Philip, din aprilie 2021, la doar o lună după difuzarea interviului acordat lui Oprah Winfrey.

VEZI ȘI: Poreclele și numele criptate folosite de Prințul Harry în cartea "Spare", decodate. Cine sunt, de fapt, Tăntălăul şi Gogomanul, Albina, Musca sau Viespea

"Pa și Willy încă pretindeau că nu știu de ce am fugit din Marea Britanie, susținând încă că nu știau nimic despre fapul că mă pregăteam să plec", a scris Harry despre acea întâlnire.

Mai târziu, în cadrul întâlnirii, Harry ar acuzat birourile de presă ale lui Charles și William de colaborare cu presa britanică, iar acuzațiile sale ar fi fost catalogate ca fiind "delirante", a scris el.

Harry a mărturisit recent în cadrul unui interviu că nu menține în prezent legătura cu Charles sau William, dar că ar dori să se împace în privat.

Regele Charles stătea în cap, îmbrăcat doar în lenjerie

Într-un paragraf al cărții, Prințul Harry a vorbit despre timpul petrecut la Castelul Balmoral, proprietatea de vacanță a Familiei Regale din Scoția. Harry a povestit despre tatăl său, Regele Charles, că obișnuia să stea în cap, îmbrăcat doar în lenjerie, pentru a-şi ameliora durerile de spate.

"Prescrise de kinetoterapeut, aceste exerciții erau singurul remediu eficient pentru durerea constantă de gât și spate a tatălui. Leziuni vechi la polo, în mare parte. Le făcea zilnic, în doar o pereche de boxeri, sprijinit de o ușă sau atârnat de un bar, ca un acrobat priceput”, a scris Harry.

Charles nu l-ar fi îmbrățișat pe Harry, după ce i-a dat vestea morții Prințesei Diana

Harry și-a amintit momentul în care Charles l-a informat că prințesa Diana a murit, în timpul unei călătorii de vară la Balmoral, în 1997.

"Dragă băiete, mami a nimerit într-un accident de mașină", ar fi spus Charles, înainte de a-l anunța că Prințesa Diana nu a supraviețuit, potrivit lui Harry.

"Tata nu m-a îmbrățișat. Nu era grozav să arate emoții în aceste circumstanțe, cum te puteai aștepta să le arate într-un astfel de moment?" a scris Harry. "Dar mâna lui a căzut încă o dată pe genunchiul meu și a spus: "Va fi bine"."

Regele Charles i-ar fi scris scrisori de laudă în loc să-l complimenteze în față

Harry a scris că, în timpul copilăriei sale, Charles a avut probleme în a comunica și în a fi "intim față în față", așa că multe lucruri le-ar fi transmis prin scrisori.

"După o cină lungă cu mai multe feluri, mergeam sus și găseam o scrisoare pe perna mea. Scrisoarea spunea cât de mândru era de mine pentru ceva ce am făcut sau realizat. Zâmbesc, o pun sub perna mea, dar și mă întreb de ce nu spusese asta cu câteva clipe în urmă, în timp ce stătea chiar vizavi de mine", a scris Harry.

Harry și William i-au cerut lui Charles să nu se căsătorească cu Camilla

Harry a spus că el și William i-au cerut tatălui său să nu se căsătorească cu Camilla în 2005, deoarece își făceau griji că nunta ar provoca "polemici" și va atrage presa să facă comparații între ea și Prințesa Diana.

"‘Te susținem, i-am spus. O susținem pe Camilla, am spus. Doar te rog să nu te căsătorești cu ea", a scris Harry.

De asemenea, el a scris despre prima sa întâlnire cu Camilla, atunci când s-a văzut la ceai cu ea și Charles, și a spus că nu este o "mamă vitregă rea", așa cum se aștepta el.

Charles nu ar fi vrut să plătească pentru ca Meghan Markle să devină membru regal cu normă întreagă

Harry a descris o conversație cu Charles înainte de a o cere pe Meghan în căsătorie, în care a spus că tatăl său a întrebat dacă Meghan plănuia să continue să fie actriță.

Când Harry a spus că vrea să-l sprijine și să-și asume îndatoririle regale, Charles a răspuns: „Ei bine, băiete dragă, știi că nu sunt destui bani. Nu pot plăti pentru altcineva. Deja trebuie să plătesc pentru fratele tău și Catherine", a scris Harry.

Toți membrii activi ai Familiei Regale sunt finanțați prin Grantul Suveran, care este oferit de Guvernul Regatului Unit pentru a sprijini îndatoririle oficiale ale monarhului, potrivit site-ului regal. Fonduri suplimentare sunt oferite și de proprietatea Ducatului de Cornwall, o proprietate privată înființată de Edward al III-lea în 1337 pentru a oferi venituri moștenitorului tronului, potrivit site-ului Prințului de Wales.

Proprietatea oferă un venit anual de 21 de milioane de lire sterline, sau aproximativ 25,4 milioane de dolari, potrivit site-ului. A fost folosit de Charles pentru a se întreține pe sine și familia sa înainte de a fi moștenit de Prințul William, atunci când a devenit moștenitorul tronului după încoronarea lui Charles în 2022.

Cu toate acestea, Harry a scris că el crede că nu este vorba despre bani, ci mai degrabă despre faptul că Charles nu dorea "pe cineva nou să domine monarhia" și "să-l umbrească".

Meghan ar fi evitat să se machieze prea mult pentru a nu-l deranja pe Charles

Meghan nu s-a machiat foarte mult când s-a întâlnit cu Charles pentru prima dată în 2016, deoarece acesta ar dezaproba femeile care folosesc mult machiaj, a scris Harry.

Harry a descris prima întâlnire a lui și a lui Meghan cu Charles și Camilla la Clarence House, reședința lor din Londra. Harry a scris că Meghan își purta părul desprins, asta pentru că lui Charles și regretatei Regine Elisabeta a II-a le-ar fi plăcut când femeile își purtau părul în acest stil.

Meghan a purtat, de asemenea, puțin machiaj la prima întâlnire, un sfat pe care i-l dăduse Harry deoarece Charles nu ar fi fost de acord cu femeile care purtau prea mult machiaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel