Cele mai sângeroase atacuri armate din Europa din ultimii zece ani

Europa s-a confruntat cu numeroase atacuri armate în ultimii zece ani, dintre care ultimul a avut loc marţi, în Belgia, când un bărbat a deschis focul şi a aruncat grenade asupra mulţimii într-o piaţă aglomerată din Liege.

Autor: Atoussa Bassiri

Iată și alte atentate din ultimii zece ani:

  • 27 septembrie 2001 - Elveția - 14 membri ai Parlamentului şi ai Guvernului din cantonul Zoug (centru), sunt ucişi în plină şedinţă a Adunării locale de un bărbat care ulterior se sinucide.
  • 27 martie 2002 - Franța - opt morţi şi 19 răniţi după ce un bărbat a deschis focul asupra membrilor consiliului municipal din Nanterre, în apropiere de Paris. Ucigaşul s-a sinucis în ziua următoare în sediul poliţiei.
  • 26 aprilie 2002 - Germania- 16 persoane, dintre care 12 profesori, sunt ucişi într-un liceu din Erfurt (est), de un bărbat în vârstă de 19 ani care s-a sinucis.
  • 15 octombrie 2002 - Italia - opt morţi într-un incident armat din cadrul unei familii în Torino (nord). Un bărbat, divorţat de puţin timp, şi-a ucis fosta soţie şi toate rudele, după care s-a sinucis.
  • 2 mai 2003 - Italia - cinci persoane de la primăria din Aci Castello (Sicilia) sunt ucise de un angajat municipal care ulterior s-a sinucis.
  • 7 noiembrie 2007 - Finlanda - opt persoane sunt ucise într-un liceu din Tuusula (sud), de către un tânăr în vârstă de 18 ani, care s-a sinucis.
  • 23 septembrie 2008 - Finlanda - nouă elevi şi un profesor sunt ucişi într-un liceu profesional din Kauhajoki (sud-vest) de un student în vârstă de 22 de ani care s-a sinucis.
  • 11 martie 2009 - Germania - 15 persoane - nouă elevi şi trei profesori de la un colegiu din Winnenden, în apropiere de Stuttgart (sud-vest), precum şi trei trecători - sunt ucise de un fost elev al instituţiei de învăţământ. Autorul atacului are 17 ani şi se sinucide.
  • 31 decembrie 2009 - Finlanda - un bărbat îşi împuşcă mortal fosta parteneră, apoi merge într-un centru comercial în care lucra aceasta la Espoo. în apropiere de Helsinki, şi ucide patru angajaţi, după care se sinucide.
  • 2 iunie 2010 - Marea Britanie - un şofer de taxi ucide 12 persoane şi răneşte alte 11 înainte de a se sinucide în Cumbria (nord-vestul Angliei).
  • 30 august 2010 - Slovacia - un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, înarmat cu o puşcă de asalt şi două revolvere, ucide la Bratislava şapte persoane (dintre care şase din cadrul aceleiaşi familii de romi) şi răneşte alte 14, după care se sinucide.
  • 9 aprilie 2011 - Olanda - un bărbat deschide focul într-un centru comercial din Alphen aan den Rijn (vest), ucide şase persoane şi răneşte alte 11, după care se sinucide.
  • 22 iulie 2011 - Norvegia - după un atentat cu bombă împotriva sediului Guvernului din Oslo, soldat cu opt morţi, 69 de persoane sunt ucise pe insula Utoya, în apropiere de capitală, în timpul unei şcoli de vară a tinerilor din partidul muncitoresc. Autorul atacului, un extremist de dreapta, este arestat.
  • 13 decembrie 2011 - Belgia - un bărbat înarmat cu o mitralieră deschide focul şi aruncă grenade în mulţime în piaţa cea mai aglomerată din Liege (sud-est), provocând moartea a patru persoane şi rănirea altor 123, înainte de a se sinucide.
  • 13 decembrie 2011 - Italia - un militant de extremă dreapta împuşcă mortal doi vânzători ambulanţi senegalezi şi răneşte alte trei persoane în două pieţe din Florenţa (centru), după care se sinucide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel