Cele mai mari cinci greșeli de evitat atunci când începi să te antrenezi

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Există multe beneficii pentru a vă pune în formă, de la întărirea oaselor până la îmbunătățirea somnului și îmbunătățirea sănătății mintale. Dar dacă nu ai făcut niciodată exerciții fizice înainte, începerea antrenamentelor poate părea copleșitoare, mai ales atunci când greșeala ar putea duce la rănire.

Potrivit experților în fitness, cele cinci greșeli pe care oamenii tind să le facă atunci când încep să se antreneze sunt:

  • Își asumă prea multe execriții

  • Nu fac exercițiile corect

  • Își aleg exercițiile greșit

  • Se așteaptă rezultate prea repede

  • Nu țin cont de întregul lor stil de viață

Iată cum poți evita aceste capcane pentru a fi în formă și a rămâne în formă.

1. Prea mult și prea devreme

Este de înțeles că vrei să sari direct, dar a face acest lucru este o cale rapidă pentru accidentare. Charlee Atkins, fondatorul aplicației de fitness acasă Le Sweat TV, a declarat pentru Newsweek că este o idee proastă să treci de la zero antrenamente la exerciții fizice șapte zile pe săptămână.

Cu toate acestea, ea avertizează, de asemenea, să nu lăsați prea mult timp între sesiuni, deoarece vă puteți pierde motivația. 

"Nu lăsa mai mult de trei zile să treacă între antrenamente. După a treia zi, devine mai ușor să te oprești cu totul", a spus ea.

Indiferent dacă te antrenezi acasă sau la sală, ea recomandă să te angajezi la două sau trei sesiuni pe săptămână, fiecare concentrându-se pe un tip diferit de exerciții.

Antrenamentul tău nu trebuie să fie de mare intensitate pentru a fi valoros. Opțiunile mai blânde, cum ar fi cursurile de stretching și mobilitate sau mersul la plimbare sunt un bun punct de plecare pentru începători, precum și utile pentru zilele în care nu te simți cu ceva mai obositor.

2. Nu faceți corect exercițiile

Toate exercițiile sunt bune dar cu o condiție: să le faci corect. Dacă nu, riști atât probleme pe termen lung, cât și pe termen scurt. Este important să înveți forma corectă a unui exercițiu înainte de a crește viteza sau repetările, ceea ce se poate face urmărind tutoriale și efectuând exerciții în fața unei oglinzi.

"Fie că de la restricții de mobilitate, leziuni anterioare sau lipsă de cunoștințe, efectuarea incorect a exercițiilor poate duce la rănire. Majoritatea exercițiilor pe care le aleg pentru clienții mei pot fi făcute cu ușurință acasă", a spus Atkins.

Schwartz avertizează împotriva alegerii antrenamentelor deoarece acestea sunt populare sau în tendințe pe rețelele sociale. Optează pentru mișcări pe care le poți executa corect și care se potrivesc nivelului tău actual de fitness.

„Nu mergeți la cea mai recentă tendință YouTube și încercați să faceți o manevră foarte complicată”, a spus el. 

3. Alegerea exercițiilor greșite

Exercițiile diferite duc la rezultate diferite, așa că ar trebui să alegeți tipul potrivit pentru obiectivul dvs. Unele exerciții vă pot ajuta să lucrați spre mai multe obiective simultan. Acestea sunt cunoscute ca mișcări compuse și Atkins le recomandă cu căldură.

Indiferent ce exerciții alegeți, amintiți-vă să vă încălziți și să vă relaxați, deoarece acest lucru vă va ajuta să evitați rănirea și să vă recuperați mai repede.

Schwartz subliniază importanța alegerii exercițiilor care vă plac și dvs. „Nu contează dacă este alergare, antrenament cu greutăți sau yoga”, a spus el. „Mișcă-te așa cum îți place să te miști și asta te va face să vrei să faci asta mai mult.”

 4. Așteptați rezultate prea repede

Timpul necesar pentru a observa o schimbare a nivelului de fitness variază în funcție de individ, dar consecvența este cheia pentru a vedea rezultate. Stabilirea de obiective realiste și creșterea fitness-ului în timp va duce la efecte mai durabile decât o dietă rapidă sau un regim de exerciții fizice exagerate.

„Le spun clienților mei să fie mai activi decât media”, a spus Atkins. „Dacă ești consecvent, vei începe să vezi schimbări și rezultate”.

Antrenamentul cu greutăți este o formă excelentă de exercițiu pentru persoanele care învață elementele fundamentale, deoarece vă îmbunătățește mobilitatea și coordonarea, împreună cu construirea mușchilor.

Schwartz recomandă să începeți cu benzi de rezistență, exerciții cu greutatea corporală și greutăți mici pentru a construi baze puternice. 

Antrenamentul de forță poate arde mai multe calorii decât cardio, deci este și la îndemână pentru pierderea în greutate. „Te pregătește pentru un succes și o eficiență mai bune.”

5. Nu țin cont de întregul lor stil de viață

Antrenamentul este doar o parte a unui stil de viață sănătos. Ceea ce mănânci, modelul tău de somn și programul tău de lucru contează și ele.

Schwartz recomandă „să te uiți la întreaga persoană” pentru a vedea unde poți face alte schimbări sănătoase. Luați în considerare să vă schimbați obiceiurile alimentare, să mergeți la culcare și să vă treziți la aceeași oră în fiecare zi, să vă asigurați că vă mișcați în mod regulat pe parcursul zilei (în special pentru lucrătorii de birou ) și să aveți un echilibru bun între viața profesională și viața privată.

Atkins este de acord că fitness-ul nu este singurul aspect al unui stil de viață sănătos. 

„Există o mulțime de mici schimbări pe care le poți face într-o zi care contribuie. Schimbarea necesită timp.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel