Regele Charles „face orice pentru a învinge cancerul”.
Se știe deja că Regele Charles încearcă să ducă un mod sănătos de viață și optează pentru o dietă bogată în produse simple, organice, de sezon – mai degrabă decât mese bogate și grele. Angajamentul Regelui față de sănătate este și mai pronunțat în ultima vreme, deoarece continuă să se concentreze asupra tratamentului său împotriva cancerului, așa cum susține un expert regal. Monarhul face tot posibilul pentru a-și grăbi recuperarea și a „învinge” cancerul, scrie Mirror.
Dezvăluirile au fost oferite de fiul Reginei Camilla, Tom Parker Bowles, în timp ce acesta a împărtășit informații despre schimbările nutriționale ale monarhului, dezvăluind că Regele Charles a introdus avocado în dieta sa și a eliminat carnea roșie.
„Nu sunt nutriționist, dar știu că mâncarea face parte din „medicamentul” unui organism. Știe când are ceea ce trebuie”, a spus acesta.
Această schimbare a dietei l-a determinat pe fostul corespondent regal al BBC, Jennie Bond, să spună următoarele: „Nu cred e un mare sacrificiu pentru Charles să renunță carnea roșie. El a fost întotdeauna foarte conștient de dieta sa – foarte rar mănâncă prânzul. Și de mulți ani a evitat în mod deliberat carnea și peștele. Totodată, în ultimii ani a consumat din ce în ce mai puține produse lactate. Unele dintre aceste sacrificii le-a făcut din motive de mediu, dar acum există un stimulent medical pentru a elimina complet carnea roșie".
„Probabil îi va fi dor de friptura de miel ecologică... dar sunt sigură că este total concentrat pe recuperarea lui și va face orice spun medicii pentru a învinge sau pentru a controla cancerul”, a mai spus Jennie Bond.
Micul dejun a monarhului a fost mult timp un subiect de intrigi. Înainte de moartea Reginei Elisabeta a II-a, bucătarul regal Graham Newbould a dezvăluit: „Prințul Charles are o opțiune mai sănătoasă. Optează pentru pâine de casă, un bol cu fructe proaspete, sucuri de fructe proaspete. Oriunde merge Prințul în lume, cutia de mic dejun merge cu el. Are șase tipuri diferite de miere, niște muesli speciale, dar și fructele lui uscate”.
Preferințele regelui pentru micul dejun includ pot părea uneori ciudate. Fostul bucătar regal Darren McGrady, cu peste 15 ani de serviciu, a dezvăluit la un moment dat că monarhului îi place să primească două prune și puțin suc într-un castron, dar de fiecare dată mânca doar o prună din cele două.
„Trimiteam două prune și el lua una. Într-o dimineață m-am gândit: „OK, mănâncă doar una pentru micul dejun”, așa că am pus doar o prună în castron și am trimis-o în sufragerie. Chelnerul a venit și a spus: „Alteța Sa Regală vrea să primească două prune dimineaţă".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu