Cel mai mare domeniu schiabil din ţară, inaugurat la Poiana Brașov

udrea
udrea

Pârtia "Drumul Roşu", cel mai mare domeniu schiabil din România a fost inaugursat, duminică, la Poiana Brașov, de ministrul Turismului, Elena Udrea și primarul Gheorghe Scripcaru. Pârtia, cu o lungime de 5,33 kilometri a necesitat o investiție de 25 de milioane de euro.

Ministrul Elena Udrea l-a felicitat pe primarul Gheorghe Scripcaru pentru că a finalizat proiectul în opt luni, şi nu în 24 de luni, aşa cum prevedea iniţial proiectul.

"Este impresionant ce am văzut din timpul desfăşurării lucrărilor. E impresionant că a fost finalizat în opt luni din 24, cât fusese stabilit iniţial. Mă bucur, domnule primar, că aţi ajuns să fiţi subiect de dezbateri televizate cu acest proiect. Importantă este notorietatea, chiar dacă nu întotdeauna pozitivă, pentru că în acest fel românii au aflat că la Braşov s-a construit cel mai mare domeniu schiabil din România", a declarat Udrea înaintea inaugurării proiectului.

Udrea a mai spus că atunci când a ajuns în Ministerul Turismului "nici despre turism, nici despre Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) nu vorbea nimeni în mod serios pentru că turismul era văzut aşa ca o excentricitate de care oamenii se ocupă când nu mai au ceva serios de făcut".

"Nici nu se credea că se va organiza un festival olimpic la noi în ţară, fie el şi de tineret", a spus Udrea.

În urma lucrărilor de infrastructură efectuate în cursul anului 2011, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu aproxiamtiv 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de hectare. Lungimea pârtiilor înainte de amneajare era de 16,4 kilometri, iar acum este de 24 de kilometri, în timp ce lăţimea medie a pârtiilor, care era de cel mult 20 de metri, a ajuns după amenajare la 45 de metri.

Gradul de dificultate a pârtiilor a fost păstrat, dar a suferit modificări prin corecţii de pantă prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile şi prin mărirea numărului de pârtii de legătură între pârtiile principale.

Pârtiile principale pe care se poate schia pe domeniul schiabil din Poiana Braşov sunt: Pârtia Lupului (2,62 kilometri), Pârtia Sulinar (2,82 kilometri), Pârtia Drumul Roşu (5,33 kilometri), Pârtia Sub Teleferic (2,86 kilometri), Pârtia Kanzel (0,8 kilometri), Pârtia Bradul (0,5 kilometri) şi Pârtia Stadion (0,10 kilometri).

Pe întregul domeniu au fost amplasate instalaţii de producere a zăpezii artificiale pentru a mări perioada de schi şi pentru a creşte calitatea condiţiilor de practicare a sporturilor alpine, astfel încât sezonul de schi poate fi prelungit acum la patru luni pe an.

De asemenea, în Poiana Braşov a fost construit şi un lac de acumulare, la o altitudine de 1.500 de metri, care se întinde pe o suprafaţă de 1,4 hectare, cu o capacitate de 140.000 de metri cubi, precum şi o instalaţie de înzăpezire care cuprinde staţie de pompare, pompe, 19 kilometri de conducte, 24 de tunuri de zăpadă (14 fixe şi zece mobile), 120 de lăncii şi patru maşini de bătătorit zăpada.

Citește și: Uite unde vei putea schia pe o pârtie de cinci stele, în această iarnă. Vezi GALERIA FOTO Emil Boc speră ca Poiana Braşov să fie noua Austrie pentru români. Domeniul schiabil, în grafic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel