Un înalt oficial din Taiwan care supraveghea producția de rachete a murit în urma unui atac de cord

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un înalt oficial al Taiwanului, responsabil cu supravegherea producției de rachete, a murit în urma unui atac de cord.

Un oficial militar de top care supraveghea producția de rachete din Taiwan a murit în urma unui atac de cord în sudul Taiwanului, în timpul unei călătorii de afaceri.

În calitate de adjunct al președintelui Institutului Național de Știință și Tehnologie Chung-Shan (NCSIST) din martie, Ouyang Li-hsing (歐陽力行) a fost responsabil cu supravegherea producției tuturor tipurilor de rachete.

Militarul profesionist în vârstă de 57 de an a fost descoperit de consilierul său la un hotel din Pingtung, sâmbătă dimineața (6 august), după ce acesta nu s-a prezentat la un eveniment cultural. Imaginile de la hotel arată că Ouyang a fost singur la check-in-ul din seara precedentă, a raportat LTN.

Un membru al familiei a spus poliției că Ouyang a avut antecedente de boală coronariană cronică. Un oficial local din domeniul sănătății l-a declarat decedat, invocând un atac de cord drept cauză.

Ouyang a obținut un doctorat în mecanica fluidelor de la Universitatea din Washington. A deținut funcții manageriale la Comandamentul de rachete al apărării aeriene și la Biroul de armament și la Ministerul Apărării Naționale. A fost președinte al Colegiului de Management al Universității Naționale de Apărare și a fost apreciat pentru experiența sa în optoelectronică, conform Taiwan News.

Liderul stângii franceze: ”Taiwanul face parte din China”

Vizita la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, este ”un act provocator” și în orice caz ”există o singură China” din care ”Taiwanul este membru cu drepturi depline”. Cuvintele în apărarea Beijingului - lăudate imediat de ambasada Chinei la Paris - au venit de la Jean-Luc Melenchon, liderul partidului de extremă stânga La France Insoumise și locul trei la ultimele alegeri prezidențiale din Franța, după Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

Sondajele alegerilor legislative din iunie l-au încununat apoi lider al întregii stângi de peste Alpi, cu coaliția Nupes, condusă de el, care a ajuns pe locul doi după cea a lui Macron. 

”Chinezii vor rezolva problema dintre ei, nu există alt rezultat rezonabil posibil”, a adăugat Melenchon, intrând în noul conflict internațional care a provocat deja China să lanseze rachete în jurul insulei principale Taiwan, amenințănd în mod deschis cu o ”acțiune militară”.

De asemenea, Melenchon a acuzat Statele Unite, fără îndoială, că vor să ”deschidă un nou front” cu Beijingul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel