Cel mai bogat oligarh ucrainean vrea să dea în judecată Rusia pentru că i-a distrus oțelăriile din Mariupol

Cel mai bogat oligarh ucrainean vrea să dea în judecată Rusia pentru că i-a distrus oțelăriile din Mariupol
Cel mai bogat oligarh ucrainean vrea să dea în judecată Rusia pentru că i-a distrus oțelăriile din Mariupol

Renat Ahmetov vrea să dea în judecată Rusia pentru că i-a distrus oțelăriile din Mariupol.

Renat Ahmetov, cel mai bogat oligarh ucrainean și proprietar al uzinei „Azovstal”, ultima redută a apărătorilor din Mariupol, vrea să dea în judecată Rusia pentru bombardamentele care au provocat pierderi de până la 20 de miliarde de dolari la oțelăriile din orașul distrus aproape în totalitate de armata rusă.

„Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri pe măsura pierderilor și a afacerilor distruse”, a spus într-un interviu Renat Ahmetov, proprietarul Metinvest, cel mai mare producător de oțel din Ucraina.

Întrebat câți bani a pierdut Metinvest din cauza pagubelor provocate uzinelor Azovstal și Ilici, Ahmetov a spus: „Costul de înlocuire din cauza agresiunii rusești este între 17 și 20 de miliarde de dolari. Valoarea finală va fi determinată în procesul intentat Rusiei.”

Uzina Azovstal a fost distrusă de bombele rusești după ce aceasta a devenit ultimul bastion de apărare al orașului Mariupol. Fabrica siderurgică Ilici, deținută tot de Ahmetov, a fost și ea serios avariată în timpul bombardamentelor rusești, scrie Bucpress.

Economia Rusiei, pe butuci: 5.500 de angajaţi de la producătorul de camioane Kamaz, trimişi în şomaj parţial

Peste 5000 de angajaţi ai producătorului rus de camioane Kamaz au fost trimişi în şomaj parţial din cauza penuriei de componente, apărută în urma sancţiunilor occidentale impuse Moscovei pentru ofensiva sa în Ucraina, informează AFP.

'La Kamaz, a fost introdusă o săptămână de lucru de trei zile: responsabilii, specialiştii şi angajaţii de la uzinele de producţie se confruntă cu o penurie de componente care a început să conducă la un program de lucru redus', a informat joi portalul de informaţii al producătorului de camioane, Vesti Kamaza.

Măsura vizează 5.500 de persoane, a precizat Sergei Romaniuk, directorul Departamentului de resurse umane de la Kamaz.

Producătorul rus de camioane a dat asigurări că acestor persoane le-au fost oferite locuri de muncă temporare, pentru a le permite să-şi menţină nivelul veniturilor şi să fie conservată de asemenea mâna de lucru, a precizat Sergei Romaniuk.

Şomajul ascuns afectează numeroase sectoare ale economiei ruseşti, pe măsură ce se resimte impactul sancţiunilor occidentale fără precedent impuse Moscovei. Trimiterea în şomaj parţial este deseori utilizată pentru a evita concedierile însă este însoţită de o reducere a salariului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel